Élet-Stílus

Kómába esett a rendőrnő, miután megmentette egy ablakból kiesett 3 éves lány életét

A kínai nőnek sikerült elkapnia a 4. emeltről kizuhanó gyereket, de a becsapódás erejétől súlyos agysérülést szenvedett.

Saját életének a kockáztatásával mentette meg egy négyéves kislány életét egy közlekedési rendőr a kínai Kaili városában, amikor a gyerek kimászott egy 4. emeleti lakás ablakába, majd lezuhant – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a rendőrnő az utcán állva kapta el az ablakban lógó gyereket, amikor a lány zuhanni kezdett.

Chen Zhongpingnak sikerült is elkapnia a gyereket, aki a 49 éves rendőrnő karjaiba zuhant, és nem közvetlenül a járdára – mondta el egy másik járókelő, aki szintén odaszaladt, segíteni elkapni a gyereket. Chen a becsapódás erejétől agyvérzést kapott, és végül kómába esett.

A kislány a beszámolók szerint a fején sérült meg, valamint eltört az egyik lába, de nem volt életveszélyben, és pár nappal a szerdán történt eset után már haza is engedték a kórházból. „A lányom meghalt volna Chen segítsége nélkül” – jelentette ki a kislány anyja.

Puszta kézzel kapta el a tizenegyedik emeletről kizuhanó nőt egy férfi
Komoly árat kell fizetnie a fiatal férfinak a hősiességéért. Brutális összegbe kerül a kórházi kezelése.

A kislány egyedül volt a lakásban, miután a rá vigyázó nagymamája véletlenül kizárta magát a lakásból, amikor levitte a szemetet, míg a gyerek aludt. A beszámolók szerint a hároméves gyerek azért mászott ki az ablakba, mert megijedt a zárt bejárati ajtón matató lakatostól, aki a zár kinyitására hívtak oda.

A rendőrnő az előző szerdán történt eset után két napig volt kómában. Pénteken visszanyerte eszméletét, de továbbra is az intenzív osztályon tartották. Chen állapotba tovább javult, és hétfőn már elhagyhatta az intenzív osztályt, de még megfigyelésre bent tartották a kórházban.

Chen hősiességét a lány családja mellett a helyi kormányzat is elismerte. Helyi tisztsgéviselők meglátogatták a kórházban és 90 ezer jüant (3,5 millió forint) ajánlottak fel neki, jutalmul az önzetlen életmentésért.

A pillanat, amikor járókelők elkapják a másodikról kizuhanó kétéves gyereket
Biztonsági kamera rögzítette a Törökországban történt esetet.

(Kiemelt fotó: Sina)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik