Élet-Stílus

Leölt, felöltöztetett páviánnal pózolt a vadász, most rázúdul a népharag

Még a Canberra Hellenic Club alelnöki tisztségéről is kénytelen volt lemondani az az ausztrál ingatlanfejlesztő, aki hatalmas felháborodást váltott ki azzal, hogy kilőtt állatokkal készült képeken pózol, így többek között egy napszemüveget és baseball sapkát viselő páviánnal.

Nick Haridemos fotói 2010 és 2016 közötti szervezett szafarikon készülhettek, írta az azokat közlő Canberra Times, bár egy nyilvános Photobucket-profilon és egy online fórumon is elérhetőek voltak.

A nickha1 név alatt futó Photobucket-fiókra feltöltött felvételeken Haridemos meggyilkolt elefántok, vakarcsos disznók, hiénák és vízibivalyok mellett látható. Van amelyiken fegyvert tart a kezében, van, amelyiken elefántcsontot. Utóbbi, Namíbiában készült fotó mellé azt írta:

Ez tényleg az a hely, ahol a legnagyobb elefántokra lehet vadászni Afrikában, főleg most, hogy Botswanát bezárták.

Egy másik képnél, amelyen Haridemos az anyósülésen ülve mosolyog egy megölt pávián mellett, az olvasható:

Rohadtul vicces

A képek hatalmas felháborodást keltettek, sokan a Hellenic Club bojkottjával fenyegettek, amíg Haridemos le nem mond. Az ingatlanfejlesztő nem tagadta, hogy ő rakta ki a képeket, de ügyvédjén keresztül reagált a vádakra.

„Haridemos részt vett olyan eseményeken, melyek elkötelezettek voltak az állományszabályozás mellett. Ez egy szabályozott tevékenység, amelyet az adott ország által kiadott engedélyekkel, kvótákkal összhangban hajtanak végre, és olyan módon történik, hogy nem jelent kockázatot a veszélyeztetett fajokra.”

Állatjogi aktivisták szerint viszont a trófeavadászatnak semmi köze az állományőrzéshez, így jogosan háborodtak fel az embereke a vadász képein. Egyúttal arra is felhívták a figyelmet, hogy az ausztrál kormány most már igazán kezdhetne valamit az elefántcsont kereskedelmének szabályozásával.

Kiemelt kép: Photobucket

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik