Élet-Stílus

Örökbe fogadták a kedvencnek szánt, menhelyi malacot, majd megölték, és megették

A 3 éves vietnami csüngőhasút egy kanadai állatvédelmi szervezet mentette meg, ahol azt hitték, sikerült szerető otthont találniuk számára.

Az állatvédők kereszttüzébe került egy kanadai pár, miután megöltek és megettek disznót, amit háziállatként fogadtak örökbe a BC SPCA állatvédelmi szervezet egyik menhelyéről – jelentette a helyi sajtó. Hogy mit történt a Molly nevű, 3 éves vietnámi csüngőhasúval, azután kezdett el terjedni, hogy az elkészítéséről készült fényképek és videók felkerültek az internetre.

Mollyt, 56 másik társával együtt még tavaly nyáron vette gondozásába az SPCA, és idén január 19-én tudták örökbe adni, egy Duncanben élő párnak. A disznót örökbe fogadó férfi akkor vállalta, sőt írásba is adta, hogy Mollyt házi kedvencként fogják tartani, és kijelentette, hogy nem fogják levágni, és elfogyasztani a húsát – mondta el a BC SPCA egyik vezetője, Lorie Chortyk a Globalnewsnak.

Ezt megerősítette a CBC kanadai televíziónak Leon Davis is, aki Mollyt gondozta, amikor a disznó az állatvédelmi szervezethez került. A férfi elmondta, összetört a szíve, amikor meghallotta, hogy mi történt az állattal. „Tiszta rémálom” – jellemezte az esetet a SPCA helyi kirendeltségén vezetője, Sandi Trent a Cowichan Valley Citizen című lapnak nyilatkozva.

Mollyt február 16-án ölte meg az őt örökbe fogadó férfi, aki párjával együtt egy farmon él. A pár a disznó ételként való elkészítéséről fényképeket és videókat is készített, ami a Snapchat netes üzenetküldő oldalon keresztül kezdett el terjedni.

Az SPCA kivizsgálta az ügyet, és közölték, hogy nincsen semmilyen jogi lehetőség arra, hogy felelősségre vonják a Molly új gazdáját az állat megölése miatt. A kanadai törvények értelmében ugyanis egy állat tulajdonnak számít, és a tulajdonos nyugodtan megölheti, azzal nem sért semmilyen jogszabályt.

Kanadában nem illegális, ha megölöd a saját állatod. Valaki foghat egy puskát, és agyonlőheti a kutyáját, és ha azonnal meghal, akkor sajnos nincsen semmilyen törvény ellene

mondta el a Globalnewsnak Chortyk. Mivel Molly szenvedés nélkül halt meg, halála ügyében nincsen lehetőség jogi felelősségvonásra.

Miután az eset bekerült a helyi sajtóba, a Mollyt megölő férfi a Facebook-oldalán kért elnézést tette miatt. Elmondása szerint nem azzal a szándékkal fogadták örökbe az állatot, hogy megölik és megeszik, és azért döntöttek levágása mellett, mert agresszívan viselkedett élettársa kutyájával, és megpróbált áttörni az üvegajtón. Egyben közölte, hogy Molly „emberséges módon halt meg”, és „nem szórakozásból, vagy sportból” végeztek vele.

A férfi elmondta azt is, hogy több halálos fenyegetést is kapott a disznó megölése miatt.

(A kiemelt fényképen Molly, a malac. Fotó: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik