Élet-Stílus

Óvodások előtt vágtak fel egy disznót egy kínai óvodában

Az óvoda alapítója egy színpadon kapta szét a sertést, amit az óvodában neveltek fel. Aztán megették.

Egy kínai óvodában a gyerekek előtt, egy színpadon darabolt fel egy disznót az intézmény alapítója – jelentette a helyi sajtó. A férfi elmondása szerint ezzel egyrészt a kínai újév ünnepi hangulatát akarta átadni a gyerekeknek, másrészt anatómiai oktatásként tekintett a sertés felbontására.

A január 19-én, a Hubei tartományban található Yesanguan városában történt eseményről a Pear Video tett közzé videókat és fényképeket. A felvételen látni, ahogy a fehér köpenyt viselő férfi egy színpadon állva vidámat felbontja az állatot, az őt izgatottan figyelő 600 óvodás előtt, miközben magyarázza, hogy mit csinál.

Bár a videó terjedése után több internetező is megkérdőjelezte, mennyire volt okos dolog ilyen kicsi gyerekek előtt feldarabolni egy disznót, sokan támogatták az ötletet, mert így sokat tanulhattak az óvodások.

Az óvoda igazgatója, Huang Fengli a helyi sajtónak elmondta: a szülőket előre értesítették, hogy mit terveznek, és senki sem ellenkezett. Szerinte a gyerekeket egyáltalán nem traumatizálta a látvány, hiszen a disznóvágás mindennapos dolgoknak számít a környéken. Különösen újévkor, amikor hagyományos egy disznó leölésével köszöntik az új évet.

A feldarabolt disznó végül az óvoda konyhájába került, és ebédként szolgálták fel a szülőknek és az óvodásoknak – írta a Straits Times.

Közben Nagy-Britanniában tízezrek próbálják megmenteni négy disznó életét, akiket egy általános iskolában neveltek, hogy a diákok megtanulják, hogyan kell vágásra hizlalni egy malacot.

Aktivisták próbálják megmenteni az iskolában levágásra nevelt disznók életét
A brit iskolában négy malacot neveltek, hogy a gyerekek megtanulják, hogyan kell felhizlalni a disznókat.

(Kiemelt fotó: PearVideo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik