Nagyvilág

Szomjazó disznók itatásáért áll bíróság előtt egy nő

Bíróság elé kell állnia annak a 49 éves állatvédőnek, akit kihágással vádoltak meg, amiért vízzel itatott meg néhány szomjúságtól szenvedő sertést a kanadai Torontóban. Anita Krajnc, a Toronto Pig Save (Torontói Disznóvédők) nevű szervezet tagja, akár börtönbe is kerülhet, vagy 5000 kanadai dolláros (több mint egymillió forintos) bírságot is kiszabhatnak rá.

Krajnic és a társai, még 2015 júniusában úgy demonstráltak az állatok jogaiért, hogy virrasztást tartottak a leölt disznókért a Fearman’s Pork Inc. sertésfeldolgozó burlingtoni telephelye előtt. Az üzem előtt megállt egy kamion, ami tele volt zsúfolva a nyári hőségben szomjazástól szenvedő állatokkal.

A nő járműhöz ment, és a szűk réseken keresztül, egy ásványvizes palackból itatni kezdte az állatokat. A kamion sofőrje kiszállt, és szólt, hogy semmit sem adhat az állatoknak, mindenféle idiótának lehordta a nőt, majd értesítette a rendőrséget.

A bírósági iratok szerint másnap Eric Van Boekel, a disznókat felnevelő farmer tett hivatalos feljelentést károkozásért Krajnic ellen. A beadványában azt írta, hogy a nő ismeretlen folyadékkal itatta az állatait.

Krajnic tárgyalása szerdán, helyi idő szerint 8.30-kor kezdődött Torontóban, és a tervek szerint két napig tart majd. A tárgyalás idejére több állatvédő szervezet jelentett be demonstrációt, az ország több pontjára.

(CBC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik