Élet-Stílus

Arra ért haza világkörüli utazásáról, hogy egy nagy marihuána-ültetvény van a házában

A brit nő igencsak meglepődött, amikor hazaérve szinte minden szobában cannabis növények nőttek.

Nagyjából kétszáz marihuána bokrot talált házában egy brit nő, amikor hosszú ideig tartó külföldi utazását váratlanul megszakítva hazatért Liverpoolban található otthonába – jelentette a Liverpool Echo című lap. Tanya Laverty az újságnak elmondta: sírva omlott össze, amikor meglátta, távolléte alatt mi történt az otthonában.

Elmondása szerint a házat egy dél-koreai családnak adta ki bérbe, arra az időre, amíg ő Ázsiában utazgat a barátjával. A 45 éves nő tavaly szeptemberben indult útnak, de idő előtt hazarepült, miután elmaradt az albérlet, és barátja anyukája furcsa dolgokat látott, amikor ellátogatott a házhoz.

Laverty elmondása szerint amikor benyitott az otthonába, a házban szinte mindent marihuána növények borítottak. „Sokkolt” a látvány – tette hozzá a nő. Aki szerint nagyjából kétszáz tőből állt a házában kialakított ültetvény.

Az Echo cikke szerint egy, az utcára néző szoba kivételével minden egyes helyiségben növények voltak, még az emeleten is. A plafont átvágták, hogy szellőztetőcsöveket vezessenek át rajta, a lámpákat pedig időzítős kapcsolókkal működtették, hogy azt a látszatot keltsék, emberek élnek az épületben.

Az ültetvényt a rendőrök elvitték, miután a nő bejelentést tett, de az ültetvényhez használt eszközöket otthagyták, és a takarítás már Lavertyre maradt. A nő most attól tart, hajléktalanná válhat az eset miatt.

A ház rendberakása legalább tízezer fontba fog kerülni, és kimaradt lakbér miatt most alig bírja fizetni a hiteltartozását, és bankja már jelezte, elárverezhetik a házát, ha újabb részlettel késik.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik