Élet-Stílus

Forró vízzel támadtak a börtönben a pedofil gyerekgyilkosra

A leghírhedtebb brit gyilkosra már nagyon vártak a rabok. A börtönőrök meg nem nagyon igyekeznek megvédeni.

Egyik rabtársa forró vízzel öntötte le a börtönben a kétévesen megölt James Bulger egyik gyilkosát, akit most gyerekpornó birtoklása miatt zártak rácsok mögé – jelentette a Daily Star. A brit lap információi szerint a támadónak sikerült lelepleznie az álnéven élő Jon Venables személyazonosságát, és bosszúból támadt rá.

A Star egy forrása szerint a börtönben mindenki tudja, hogy Venables is a rabok között van, és pénzdíj van kitűzve a fejére. A lap információi szerint a hírhedt gyilkos arra panaszkodott, hogy a börtönőrök eleinte nem csináltak semmit, amikor a rab a kancsónyi forrásban lévő vízzel rátámadt. És szerinte nem tesznek eleget megvédésére.

A brit igazságügyi minisztérium csak annyit közölt az esettel kapcsolatban a Starnak, hogy „ilyen esetek rendszeresen történnek a börtönökben”. A minisztériumi szóvivő ennél többet nem mondott a támadásról.

A brit sajtó két hete számolt be arról, hogy a brit börtönökben ülő rabok között elkezdett terjedni Venables fényképe, és az elítéltek alig várják, hogy megérkezzen hozzájuk. The Sun című lap információi szerint „csak idő kérdése, hogy valaki megtalálja” Venablest, aki mindössze 10 éves volt, amikor egyik vele egykorú barátjával elrabolta, megkínozta és megölte a kétéves Bulgert.

Senki sem akarta elhinni, hogy két tízéves fiú a gyilkos
Nagy-Britannia legfiatalabb gyilkosai 10 évesen kínoztak és öltek meg egy kétéves kisfiút. James Bulger 25 évvel ezelőtti brutális meggyilkolása ma is indulatokat kelt a közvéleményben.

Az 1993-ban történt gyilkosság miatt mindketten nyolc évet töltöttek börtönben, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezték őket. Venables és bűntársa, Robert Thompson a szabadulása után új személyazonosságot kapott, és a brit bíróság megtiltotta, hogy bárki is nyilvánosságra hozzon róluk már felnőttként készült fényképeket.

Venables azután került újra börtönbe, hogy több mint ezer pedofil pornófelvételt találtak számítógépén, valamint egy „pedofil kézikönyvet”. A férfit 40 hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, és a The Sun két hete arról számolt be, hogy sok börtönben ismerik a rabok Venables új személyazonosságát, és bosszút terveznek ellene.

Már nagyon várják a börtönben a rabok a pedofil gyerekgyilkost
Az egyik leghíresebb brit bűnözőről készült fényképek már terjednek az elítéltek között.

(A kiemelt fénykén illusztárció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik