Élet-Stílus

Már nagyon várják a börtönben a rabok a pedofil gyerekgyilkost

Az egyik leghíresebb brit bűnözőről készült fényképek már terjednek az elítéltek között.

Elkezdett terjedni a brit börtönökben ülő rabok között a kétévesen megölt James Bulger gyilkosának a fényképe, és az elítéltek alig várják, hogy megérkezzen hozzájuk a férfi, akit most gyerekpornó miatt zártak rácsok mögé – jelentette a helyi sajtó. A The Sun című lap információi szerint „csak idő kérdése, hogy valaki megtalálja” Jon Venablest, aki mindössze 10 éves volt, amikor egyik vele egykorú barátjával elrabolta, megkínozta és megölte a kétéves kisgyereket.

Az 1993-ban történt gyilkosság miatt mindketten nyolc évet töltöttek börtönben, mielőtt feltételesen szabadlábra helyezték őket. Venablest a héten azonban negyven hónapig tartó börtönbüntetésre ítélték, miután több mint ezer pedofil pornófelvételt találtak számítógépén, valamint egy „pedofil kézikönyvet”.

Venables és bűntársa, Robert Thompson a szabadulása után új személyazonosságot kapott, és a brit bíróság megtiltotta, hogy bárki is nyilvánosságra hozzon róluk már felnőttként készült fényképeket. Aki ezt megteszi, akár két évig tartó börtönbüntetést is kaphat. Azok is, akik egy másik ember fotóját azzal teszik közzé, hogy ő Venables vagy Thompson.

A The Sun azonban úgy értesült, hogy Venablesről mostanában késült fénykép már elkezdett terjedni a rabok között, a börtönélettel foglalkozó oldalakon. A lap egy forrása közölte: biztosan tudja, hogy sok börtönben ismerik a rabok új személyazonosságát. És már bosszút terveznek ellene.

A brit büntetés-végrehajtási hatóság szóvivője szerint nincsen semmi bizonyíték arra, hogy a Venablesről készült fotók elkezdtek volna terjedni a rabok között. A Sun emlékeztetett arra, hogy a börtönökben mindent megtesznek annak érdekében, hogy a veszélyben lévő elítéltek nem kerülhessenek a többi rab közelébe. Így nincsen sok esély arra, hogy a rabok Venables közelébe jussanak.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik