Élet-Stílus

Örökbe fogadott egy kóbor kutyát, aki fél évvel később megmentette a földrengéstől

A tajvani nő a lehető legrosszabb helyen lett volna, ha ebe nem figyelmezteti.

Poppy Yang fél évvel ezelőtt talált egy gazdátlan kiskutyát és parkolóházban, és úgy döntött, hogy magához veszi, és szerető otthont biztosít a számára. A döntés sordöntőnek bizonyult. A Twenty névre hallgató kutyus kedden megmentette, amikor egy 6,5-ös erősségű földrengés rázta meg Tajvant.

Yang a The Dodónak elmondta: aznap este 11 órakor ért haza, és kiment egy kicsit játszani a kutyával, majd nagyjából fél órával később bementek a házba, Yang éppen zuhanyozni indult volna, amikor a kutyus ideges ugatással rohant ki a házból. Láthatóan nagyon aggódott valami miatt – mondta el Yang.

Hiába parancsolta meg neki, hogy jöjjön vissza, mert vége a játékidőnek, az eb erre nem volt hajlandó. Ezért Yang elhalasztotta a fürdést, és kiment vele. Pár perccel később jött a földrengés.

Tajvani földrengés: kidőlt egy 12 emeletes tömbház
Öten vesztették életüket, 254-en sérültek meg, és 88-an tűntek el a keddi földrengésben.

A nő háza szerencsére állva maradt, és bent is minimálisnak tűnt a kár. Aztán Yang bement a fürdőszobába, és meghűlt az ereiben a vér. A földrengéstől ugyanis apró éles szilánkokra tört zuhanykabinjának üvege. Ha nincs Twenty, a nő pont ott állt volna, ahol a veszélyes üvegszilánkok repkedtek szanaszét.

Az üvegszilánkokkal teli fürdőszoba, ahol Yang állt volna, ha nincsen a kutyája. Fotó: Poppy Yang

„Súlyos sérüléseket szenvedtem volna, hiszen sehova nem tudtam volna elbújni” az üvegszilánkok elől – mondta Yang a Dodónak.

Annak köszönhetik életüket, hogy menhelyi kutyát fogadtak örökbe
Történetek, amik bizonyítják, nincsen hálásabb egy menhelyről kimentett kutyusnál.

(Kiemelt fénykép: Poppy Yang, és kutyája, aki megmentette a tajvani földrengéstől. Fotó:Poppy Yang)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik