Élet-Stílus

A kutya és a gazdája egyszerre küzdött a rákkal

A border collie-labrador keverék emlőjét támadta meg a betegség, aztán gazdájánál is mellrákot diagnosztizáltak.

Csodálatos túléléstörténetet mesélt el egy Angliában élő amerikai nő. Az 54 éves Sara Page az új-mexikóo Albuquerque-ből költözött az Egyesült Királyságba, miután későbbi férjével, Robbal megismerkedett egy koncerten.

A nő elmesélte, hogy 2014 elején duzzanatokat fedezett fel imádott kutyája, Freyja testében. Aztán pár hét alatt újabb gyanús puklik jelentek meg. Az állatorvos szomorú hírt közölt Sarával: a border collie-labrador keverék emlőjét és nyirokrendszerét daganatos betegség támadta meg, nem kezelhető, és legfeljebb fél éve lehet hátra.

Sarát és férjét lesújtotta a hír, minden reggel úgy ébredtek, hogy talán ez lesz Freyja utolsó napja; mindent megtettek, hogy szebbé tegyék a kutya életének végét.

Aztán eltelt a fél év, és kedvencük még mindig életben volt, sőt állapota egyáltalán nem rosszabbodott. Emlőiből kioperálták a daganatokat, de az állatorvos azt mondta, a nyirokrendszert érintő tumor miatt már nem lehet sok hátra neki.

Sarának a mai napig meggyőződése, hogy a kutya azért maradt életben, hogy segítsen neki.

Kilenc hónappal a kutya „végzetes” diagnózisa után ugyanis a nő mellkasában is rákos megbetegedést találtak.

Előbb műtéti úton eltávolították a daganatot és egy nyirokcsomót, majd kemoterápia és sugárkezelés következett, Freyja mindvégig Sarah mellett volt.

És ez nincs máshogy ma sem, közel négy évvel azután, hogy a kutyának fél évet jósoltak az orvosok.

 

(via)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik