Élet-Stílus

Repülés közben készített lélegeztetőgépet két orvos, megmentették egy nő életét

A Floridából indult utasszállítón talált holmikból rakták össze a gépet, miután az egyik utasnak leállt a légzése.

A két aneszteziológus, John Flanagan és Matthew Stevenson éppen jamaicai nyaralására tartott, amikor alig húsz perccel a felszállás után az egyik idős utas rosszul lett, és leállt a légzése. A két orvos azonnal a nő segítségére sietett. Amikor látták, hogy a nő nem lélegzik, megkérdezték a JetBlue utaskísérőit, van-e bármilyen orvosi eszközük, amivel mesterségesen lélegeztetni tudják a beteget, de nem volt – mondta el Flanagan a Mirrornak.

Ekkor Flanagan elkezdte lélegeztetni a nőt, miközben Stevenson nekilátott összerakni egy lélegeztetőgépet a repülőn található tárgyakból. Végül a vészhelyzetekre szánt oxigénmaszkot sikerült csövekkel összekötnie egy, a fedélzeten lévő oxigéntartállyal és egy légzsákkal, és azzal kezdhették el lélegeztetni a nőt, miközben a gép visszafordult, hogy kényszerleszállást hajtson végre Floridában.

„Egyszerre volt csodálatos és rémisztő látni, ahogy a férjem és a barátja megmenti valakinek az életét” – írta Facebook-oldalára Flanagan felesége. Az összeeszkábált géppel végül 45 percen át tartották életben a nőt.

John Flanagan a kiérkező mentősnek magyarázza, hogy mi történt. Fotó: Facebook)

 

Amikor a mentősök megérkeztek a már leszállt repülőre, az összes utas megtapsolta az életmentő orvosokat. A nőt pedig kórházba szállították.

(Kiemelt fotó: Facebook)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik