Belföld

Artériás vérzése volt a hepatitiszes férfinak, rendőrök mentették meg

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 06. 28. 14:22

Hazafelé tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság két járőre, amikor a Népliget sarkánál észrevettek egy tántorgó férfit. Látták, hogy vér folyik le a karján, ezért megálltak és visszafordultak az autóval.

Amikor a férfihoz értek, látták, hogy körülötte minden csupa vér. A karján több mély vágás volt. Leültették a járda szélére, nehogy elájuljon.

Marci próbálta elszorítani a kezével a verőeret, de nem sikerült annyira, hogy számottevően csökkenjen a vérzés, ezért elszaladtam a kocsi elsősegélycsomagjáért. A 34 éves budapesti férfi ekkor már erősen remegett, és zavart volt, de arra még figyelmeztetett, hogy hepatitis C-vel fertőzött

– mondta Pap Kristóf őrmester a Zsaru magazinnak.

Ez annyiban számított, hogy jobban vigyáztak, ne kerüljön az arcukra vagy szemükbe a vér.

„A körülöttünk bámészkodók azonnal szétrebbentek. Bekötöztük a sebet, és felemeltük a karját, hogy kisebb legyen a nyomás az érintett erekben, de nagyon hamar átázott a géz”

A mentőket egy taxis értesítette, közben a szolgálatirányító parancsnok egy járőrpárost küldött a helyszínre gumikesztyűkkel, majd maga is elindult a Népligetbe. Addig kollégái tartották a sérültet, hogy eszméleténél maradjon.

A férfi elmondta nekik: véget akart vetni az életének, mert több súlyos betegsége van. Mutatta, hogy valamivel távolabb, egy sörösüveggel vágta meg magát. A karmozdulatokból ismét spriccelni kezdett a vér a sebből, ezután az egyik egyenruhás elrohant az ajtóhoz, kivette a sportcipőjéből a fűzőt és könyökhajlat felett elkötötték a sebet. Ekkor szinte teljesen elállt a vérzés.

Percekkel később megérkeztek a mentők, akik átkötötték a sebet és kórházba vitték a sérültet. Azt mondták, a férfi ilyen artériás vérzésben perceken belül meghallhatott volna, ha a rendőrök nem lépnek közbe.

A két egyenruhást egy kórház fertőzőosztályára vitték. Az orvos már akkor azt mondta, mivel nincs a kezükön seb, nagyon kicsi a valószínűsége, hogy megfertőződtek. Két nap múlva vérvételre kellett menniük, szerencsére igaza lett a doktornak.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Stray dogs run in front of the Chernobyl nuclear power plant during a drill organized by Ukraine's Emergency Ministry, 08 November 2006. Emloyees and rescue workers improved their activity in case the "sarcophagus" covering the destroyed 4th power block collapses.
 AFP PHOTO/ SERGEI SUPINSKY / AFP PHOTO / SERGEI SUPINSKY
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.