Élet-Stílus

Azzal kezdte élete első munkanapját egy rendőr, hogy megmentette egy 15 hónapos lány életét

Az amerikai étteremben fulladozó gyerek megmentése volt a legelső dolog, amit rendőrként csinált.

Igazán jól kezdődött rendőri karrierje egy férfinak az amerikai Indiana államban. Richard Mayer legelső rendőri cselekedet az első munkanapján ugyanis azt volt, hogy egy gyorsétteremben megmentette egy falat almán fulladozó kislány életét – jelentette a WLS televízió.

Mayer két kollégájával evett a Merrillville városában található étteremben, amikor egy közeli asztalnál ülő nő rohant oda hozzájuk, karjában 15 hónapost kislányával. A gyerek fulladozott. A torkán akadt ugyanis egy almadarab.

Az anyuka, Melanie Hasse a WLS híradójának elmondta: amikor lánya elkezdett fulladozni, először ő próbálta meg kivenni a torkában lévő almadarabot, de a mozdulattal csak lejjebb tolta a falatot. Ekkor rohant oda a rendőrökhöz.

Mayer ekkor azonnal kikapta a nő kezéből a gyereket, és egyik kollégája segítségével megfordította, majd a hátára mért ütésekkel sikerült kiugrasztani a torkán akadt falatot. A kisgyerek ekkor „elkezdett sírni, és rögtön tudtam, hogy akkor minden rendben van” – mondta el az anyuka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik