Élet-Stílus

Százmilliárdokat nyert a lottón, majd beperelte a lottócéget egy amerikai nő

Nem tetszik neki, hogy nyilvánosságra akarják hozni a nevét.

Beperelte az amerikai New Hampshire állam lottócégét egy nő, aki majdnem 560 millió dollárt, azaz nagyjából 140 milliárd forintot nyert a Powerball nevű lottón. A csak Jane Doe álnéven említett nő azt akarja elérni, hogy ne hozzák nyilvánosságra a nevét – jelentette a helyi sajtó.

A nő január elején nyerte el a minden idők 7. legnagyobb lottónyereményének számító hatalmas összeget, a Merrimack város egyik boltjában vásárolt szelvénnyel. Amikor látta, hogy ő nyert, a lottótársaság honlapján olvasható útmutató alapján ráírta a nevét, címét és egyéb személyes információkat a szelvény hátoldalára. Mert csak akkor veheti át a nyereményét, ha ezek szerepelnek a szelvényen.

Ezután ment el egy ügyvédi irodába, ahol megtudta, hogy az állam törvényei szerint egy bizalmi vagyonkezelő nevét is ráírhatta volna a szelvényre, és akkor csak annak a nevét hozzák nyilvánosságra. És ő inkább névtelen maradhatna.

Ügyvédjei ekkor megkeresték a lottócéget, ahol közölték velük, hogy a már aláírt szelvényt nem lehet megváltoztatni, és nem írhatják át a nevét a vagyonkezelő nevére. Azzal ugyanis a szabályok szerint érvénytelenné válna a szelvény, és nem tudná átvenni félmilliárd dolláros nyereményét.

A nő ügyvédjei ezért egy bírósághoz fordultak, hogy a nő eltüntethesse a nevét a szelvényről, hogy csak vagyonkezelője szerepeljen rajta. A bíróság február 21-én tart meghallgatást az ügyben.

Jelmezekben merik csak átvenni a lottónyereményeket Kínában
Mickey egér, egy panda és egy sárga medve is nyert már a lottón.

Jelenleg mindössze hat amerikai állam ad lehetőséget arra, hogy a lottónyertesek a névtelenséget válasszák, és ezen kívül pár állam van, ahol a nyertesek vagyonkezelőn keresztül vegyék fel a nyereményüket – írta a BBC. Ez utóbbiak között van New Hampshire is, ahol 2016-ban egy 487 millió dolláros Powerball jackpot nyertese egy vagyonkezelőn keresztül vehette fel nyereményét.

(Kiemelt fotó: AFP/ Justin Sullivan/Getty Images)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik