Élet-Stílus

Eltelt 20 év: a Dawson és a haverok szereplői akkor és most

Nemcsak a Szex és New York, ez a sorozat is húsz évvel ezelőtt indult, ami azt jelenti, hogy mindannyian kegyetlenül öregek vagyunk. A Dawson és a haverok négy főszereplője a sorozat után is híres maradt, van aki azért, mert tényleg tehetséges színész, van aki meg azért, mert összeházasodott egy nálas híresebbel. 

Idén húszéves a sorozat, amiben nők először beszéltek nyíltan a szexről
Összeszedtük, mit adott nekünk az 1998-as év. Magdi anyus, Destiny's Child és Ryan közlegény a rajtvonalon.

1998 januárjától egészen 2003 májusáig tartott a Dawson és a haverok hat évada, amiben több szenvedés volt, mint egy átlagos háborús drámában. Joey szenvedett, mert szerelmes volt Dawsonba, aki szenvedett, mert szerelmes volt Jenbe, és ott volt még Pacey is, aki pedig talán mindenkibe szerelmes volt. Annak ellenére, hogy a sztori körülbelül tényleg csak ennyi volt, hatalmas sikere volt a sorozatnak, és a szereplők is ismertek maradtak, valószínűleg ennek (is) köszönhetően. De mi lett velük azóta?

James Van Der Beek (@vanderjames) által megosztott bejegyzés, Jan 25., 2018, időpont: 8:38 (PST időzóna szerint)

Dawson – James Van Der Beek

James Van Der Beek karrierjét eléggé megdobta a sorozat, és még több tévés szerepet kapott. Ott volt például a Ne bízz a 23-asban lakó p-ában!, amiben saját magát alakította, de szerepelt az Így jártam anyátokkalban, a CSI: Cyberben, illetve tavaly indult a What would Diplo do cím sorozata, amiben James Van Der Beek alakítja a népszerű DJ-t, Diplót. Utóbbi egyébként legalább annyira fikciós valóság, mint amikor saját magát alakította a túl hosszú címet kapott Ne bízz a 23-asban lakó p-ában! sorozatban. De az elmúlt húsz év nem csak karrierjén, hanem külsején is erősen meglátszik.

If I made furniture, this is the picture I’d use in the brochure.

A post shared by James Van Der Beek (@vanderjames) on

Joey – Katie Holmes

Katie Holmes a Dawson és a haverok után nem feltétlenül azért maradt híres, mert tehetséges színésznő. Persze szerepelt a Batman: Kezdődik!-ben, illetve ő volt Jackie Kennedy a Kennedyk életéről szóló sorozatban, de valószínűleg még ő maga is tisztában van azzal, hogy csak azért ismeri mindenki a nevét a mai napig, mert hozzáment Tom Cruise-hoz

– és még Kim Kardashianra mondják, hogy nem tett semmit a hírnévért.

Mostanában leginkább amiatt írnak róla, mert évek óta titokban együtt van Jamie Foxx-szal, de állítólag láthatjuk majd őt a női főszereplős Ocean’s 8-ben is, igaz egyelőre nem tudni, hogy milyen szerepben.

Katie Holmes (@katieholmes212) által megosztott bejegyzés, Okt 27., 2017, időpont: 11:54 (PDT időzóna szerint)

Jen – Michelle Williams

Michelle Williams karaktere a legjobb bizonyíték arra, hogy a Dawson és a haverok tényleg csak a szenvedésről szólt, ugyanis a sorozat végén Jen Lindley-t az írók egyszerűen kinyírták. Michelle Williams Katie Holmesszal ellentétben jobban bizonyított színésznőként, mert bár ő is hozzáment egy híres színészhez – Heath Ledger felesége volt – de nem emiatt lett ismert, hanem az olyan filmek miatt, mint a Blue Valentine, A régi város, az Egy hét Marilynnel, vagy a Brokeback Mountain. Legutóbb azzal került be a hírekbe, mert kiderült, hogy Mark Wahlberg 1500-szor több pénzt kapott ugyanazért a munkáért, mint ő.

Pacey – Joshua Jackson

Joshua Jakson most épp az HBO egyik sorozatában, A viszonyban látható a szakállával együtt, ami jótékonyan eltakarja az arcát, annyira, hogy amiatt már dögösnek is mondható. Egyébként ő sem lett különösen nagy színész, bár szerepelt egy-két olyan felejthető alkotásban, mint például a Koponyák, illetve feltűnt egy-egy mellékszerep kedvéért a Kegyetlen játékokban és a Sikoly második részében is. Amiatt már inkább híres volt, hogy 2006-ban összejött Diane Krugerrel, akivel egészen 2016-ig, vagyis tíz évig bírták együtt.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik