Luke Owen Smith csokoládészakértő és online csokoládébolt-tulajdonos a Stuffnak beszélt arról, hogy hogyan is érdemes tárolni az édességet. A szakértő szerint egyáltalán nem jó ötlet lehűteni a csokoládét, a hidegben ugyanis elvesztheti az ízét.
Smith hozzátette, a szélsőséges hideg ugyanúgy módosíthatja a csokoládé keménységét, mint a meleg.
Bizonyos helyzetekben azonban muszáj a hűtőt használni: ha a hőmérséklet 28 Celsius-fok fölé emelkedik, az ember nem tehet mást, le kell fagyasztania az édességet. A hűtés természetesen nem tesz jót a csokoládénak, igaz, így is jobban járunk, mintha hagynánk megolvadni.
Amennyiben mégis hűtőbe kell tennünk a csokoládét, Smith szerint az a legjobb, ha légmentesen záródó tárolóban tartjuk. Ezzel ugyanis elkerülhetjük, hogy idegen ízeket és szagokat szívjon magába. Fogyasztás előtt aztán érdemes hagyni, hogy az édesség ismét felmelegedjen 15 Celsius-fokosra.
(Via: Mirror, kiemelt kép: Thinkstock)