Élet-Stílus

Tíz éve híd alatt él egy kínai férfi, és a lottó titkának megfejtésén dolgozik

Egy combtörés hozott gyökeres változást Vang Csengzsao életében, 2008-ban. Az akkor 39 éves férfi az építkezésen sérült meg, ahol dolgozott.

Miután felépült, a férfi azt mondta a családjának, hogy Jünan tartományba megy, ahol úja az építőiparban helyezkedik majd el, ám ehelyett Csongking városa felé vette az irányt, ahol beköltözött egy híd alá, és nekikezdett a lottószámok matematikai titkának megfejtéséhez.

Vang azóta az ideje nagy részét kutatással és számolással tölti. A mágikus lottóalgoritmust keresése közben csak alkalmanként vállal részmunkaidős állást a postán, vagy takarítóként, hogy szerény életvitelét, illetve havi 2000 jüanos (kb. 80 ezer forintos) lottóköltségeit fedezze.

A családja semmit sem tudott a férfiről az elmúlt tíz évben, csak a közelmúltban tudták meg, hogy mi történt vele, miután megjelent az első róla szóló cikkek a kínai lapokban. Az anyja a sajtón keresztül könyörgött neki, hogy menjen haza, legalább a kínai újévre, Csengzsao azonban hallani sem akar ilyesmiről. Azt mondja, nem ér rá, mert már közel jár az áttöréshez.

A férfi azt tervezi, hogy miután megfejti a lottószámok titkát, négy könyvet fog írni a fejszámolásról, illetve a lottóalgoritmusról. A Szecsuáni Egyetem egyik matematikusa azonban úgy véli, ez sohasem fog megtörténni. „A lottószámokat véletlenszerűen generálják, szinte lehetetlen megjósolni, hogy melyeket fogják kihúzni” – mondta Csu Deprofesszor.

(via The Straits Times)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik