Élet-Stílus

Saját lakást vásárolt az utolsó pénzéből segítő hajléktalan férfi

Hihetetlen összeget gyűjtöttek neki az interneten.

Két hete adtunk hírt egy elképesztő történetről: Johnny Bobbitt, egy hajléktalan férfi az utolsó 20 dollárját áldozta fel, hogy segítsen egy bajba jutott nőnek, akinek az éjszaka közepén fogyott ki az üzemanyag a kocsijából.

Kate McClure akkor busásan meghálálta a nagylelkű segítséget: barátjával létrehoztak egy GoFundMe-oldalt, ahol adományokat gyűjtöttek Johnnynak.

Tízezer dollárt szerettek volna kalapozni, hogy néhány hónapra biztosan legyen fedél Johnny feje felett, de már akkor azt írtuk, hogy 288 ezer dollárnál (75 millió forint) jártak.

Nos, azóta történt egy s más. Johnny Bobbitt megvásárolta élete első saját lakását. Pár héttel azután, hogy nagylelkűen beáldozta az utolsó húsz dollárját, az interneten ismeretlen, vadidegen emberek 397 ezer dollárt (105,4 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ex-hajléktalan férfi álmai kocsiját is megvásárolhatja, egy 1999 Ford Ranger pick-upot. Bobbitt két megtakarításban gondolkodik, az egyikből éves „fizetést” kap, a másik egy nyugdíjalap lesz. A napi kiadásait egy frissen nyitott számláról fedezi, egészen addig, amíg nem talál munkát. Johnny továbbá támogatni fogja azokat a szervezeteket és magánszemélyeket, amelyek segítettek neki átvergődni a legnehezebb időszakokon.

Leírhatatlan ez az érzés (…) Hátralevő életem minden egyes napján köszönetet fogok nektek mondani.

– nyilatkozta Bobbitt az ABC Newsnak.

 

Kiemelt fotó: Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik