Élet-Stílus

Utolsó pénzéből segített a hajléktalan férfi, pár nap múlva gazdag lett

Benzint vásárolt – új életet kapott.

Még októberben történt, hogy Kate McClure egy pennsylvaniai úton autózott az éjszaka közepén, és egyszer csak a kocsiból kifogyott a benzin. Nagyon félt, amikor rádöbbent, hogy ki kell szállnia, és az országúton gyalog kell eljutnia a következő benzinkútig.

Más lehetőség híján elindult. Az út mentén ült egy hajléktalan férfi; mint kiderült, Johnny Bobbittnak hívják, a tengerészetnél szolgált lőszertechnikusként, és már jó ideje az utcán él. A férfi azt mondta Kate-nek, hogy menjen vissza a kocsihoz, és zárkózzon be, mert elég veszélyes a környék; ő pedig elindult gyalog a benzinkút felé.

Hamarosan megérkezett egy kannával, kiderült, az utolsó 20 dollárját üzemanyagra költötte.

Kate-nél nem volt készpénz, így még csak ki sem tudta egyből fizetni, de a következő napokban többször is felkereste a hajléktalan férfit, és a pénz mellett vitt neki kabátot és egyéb meleg ruhát, kesztyűt, sapkát, zoknit, ennivalót és vizet.

Minél többször találkozott Johnnyval, egyre inkább rádöbbent, milyen nagyszerű ember, ezért Kate úgy döntött, a barátjával együtt létrehoz egy GoFundMe-oldalt, ahol adományokat fog gyűjteni a nagylelkű segítőnek. Tízezer dollárt akartak összegyűjteni, hogy legalább néhány hónapig legyen fedél Johnny feje felett,

a számláló jelenleg 288 ezer dollárnál (75 millió forint) jár.

A lenti videón azok a pillanatok láthatók, amikor elmondják Johnnynak, milyen sok ismeretlen ember utalt neki pénzt, és hogy ha így folytatódik az adományozás (a felvétel készültekor még messze nem gyűlt össze ennyi pénz), akkor új életet kezdhet, lesz hol aludnia, tud majd zuhanyozni és munkát is kereshet.

Közzétette: Kate McClure – 2017. november 16.

 

(Mirror, BuzzFeed; Kiemelt fotó: GoFundMe)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik