Élet-Stílus

„Túl fiatalok vagyunk ahhoz, hogy lássunk egy embert meghalni”

A lábánál fogva tartott vissza egy öngyilkosságra készülő 21 éves férfit a 15 éves Haci Demir és társa, George Sofioniou a Londontól északra fekvő Waltham Cross egyik gyalogos felüljáróján, Angliában. Ezzel megmentették az életét – számolt be a hőstettről a Mirror.

A két fiú először azt hitte, a férfi valamilyen utcai mutatványt filmez, de hamar rájöttek, hogy egyáltalán nem erről van szó. Miután odarohantak hozzá, könyörögtek neki, hogy ne vessen véget az életének:

Túl fiatalok vagyunk ahhoz, hogy lássunk egy embert meghalni

– mondták neki. Ha bekövetkezett volna a tragédia, az örökre megváltoztatta volna az életüket, mert nem tudtak volna másra gondolni, ezért segítettek – indokolták tettüket a tinik.

Nagyon zavart volt, semmi kétség nem volt afelől, hogy kész leugrani a hídról

– tették hozzá.

A két srác a korláton áthajolva kapta el a fiatalember lábát, közben a közelükben állók, köztük egy 12 éves gyerek hívta a hatóságokat.

A hamar kiérkező rendőrök és tűzoltók csütörtökön este 6 óra körül helyezték biztonságba az öngyilkosságra készülő férfit.

George-ot és Hacit azóta bátorság érdemrendre terjesztette fel a rendőrség. A rendőrfőnök szerint egyértelmű, hogy a fiúk és a szemtanúk hozzájárultak ahhoz, hogy nem történt tragédia.

Segítségre van szüksége?

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetbe kerül, van segítség! Hívja a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik