Nagyvilág

A Harvey hurrikán előhívta a valódi hősöket

Hatalmas pusztítást vitt véghez Texasban a Harvey hurrikán. Hatvankét megye vált katasztrófa sújtotta területté, miután az elképesztő erejű széllökésekkel kísérve, pár nap alatt annyi eső hullt le, mint máskor egy év alatt. A katasztrófával együtt azonban megjelentek a hétköznapi hősök is, akik legyenek hivatásosak, vagy civilek, egyaránt hatalmas tiszteletet érdemelnek.

A Harris megyei Sheriff hivatalának egyik tisztje, két gyereket hozott ki egy elárasztott házból.

Brandi Smith, egy kábelcsatorna híradójának riportere élő adásban vette észre, hogy egy vízben álló kamionba beszorult a sofőrje. A nő a közvetítés közben irányított a mentőcsapatokat a bajbajutott emberhez.

Egy másik riporter egy híd alatt találkozott két férfival, akik egy motorcsónakot szedtek le éppen az utánfutójukról. „Mire készülnek” – kérdezte az újságíró, mire az férfi így válaszolt: „megpróbálunk életeket menteni.”

Egy fiatal pár, Crystal Jaramillo és Trey Jones a kajakjukkal 22 embernek segítettek kikecmeregni az árvízből.

Egy férfit, aki közlekedési táblába kapaszkodva kiabált segítségért a sodró áradás közepén, egy vízen lebegő hűtőszekrény segítségével mentett meg két idegen.

A Houston rendőrség kommandósa az ölében cipelt biztonságba egy fiatal anyát, és tizenhárom hónapos kisfiát.

A katasztrófa helyszínén készült egyik leghíresebb fotón pedig  Robert Goerlitz, a Harris megyei Sheriff hivatalának tisztje látható, amint egy kemény, tizenkét órás műszak végén kimerülten pihen.

This policeman worked countless hours helping victims of Hurricane Harvey until he passed out from exhaustion. from pics

(via Distractify)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik