Élet-Stílus

Annyira részeg volt, elfelejtette, hogy eladta autóját, amikor elfogyott a piapénze

Az új-zélandi férfi másnap csodálkozva látta, hogy eltűnt a jármű, és a rendőrségen jelentette, hogy ellopták.

Az ittas vezetés mellett már az ittas autóeladás veszélyeire is kénytelen lesz figyelmeztetni az embereket az új-zélandi rendőrség. Mindezt azután, hogy egy Rotorua városában élő férfi a hétvégén annyira részegre itta magát, hogy másnap már arra sem emlékezett, hogy mulatozás közben eladta az autóját, és a rendőrségre ment azzal, hogy ellopták járművét – írta a New Zealand Herald.

Dennis Murphy rendőrőrmester a lapnak elmondta: a férfi azzal ment be hozzájuk, hogy valaki minden bizonnyal ellopta az autóját, miközben ő bulizott. A valóság azonban az volt, hogy miután italozás közben elfogyott a pénze, 800 új-zélandi dollárért (nagyjából 150 ezer forint) túladott az autón, hogy tovább tudjon inni – mondta Murphy. De részegsége miatt erre másnap reggel már nem emlékezett.

Szerencsére a vevő – attól tartva, hogy az autó esetleg lopott lehet – ellenőrizte a rendszámot a Carjam oldalán – közölte Murphy. Ott pedig akkor már, mint lopott jármű szerepelt. A vevő ekkor az autóval együtt megjelent a rendőrkapitányságon, és elmondta a rendőröknek, hogy mi történt.

A rendőrök ekkor jelezték az eredeti tulajnak, hogy nem történt bűncselekmény. És közölték a két férfival, hogy egymás közt találjanak megoldást a problémára. A Herald arról nem számolt be, hogy végül mi lett a jármű sorsa.

Murphy pedig közölte a lappal: „A tanulság az, hogy ne igyon és adjon el autókat.”

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó:Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik