Élet-Stílus

115 kilót fogyott, Ironmanre készül a nő, miután azt mondta orvosa, nem éli meg a 40-et

115 kilót fogyott egy ausztrál nő, miután orvosa közölte vele, hogy ha így folytatja, aligha éli meg a 40. életévét. A 29 éves Elena Goodallnak 184 kiló volt a legnagyobb ismert súlya, diabéteszben és alvási apnoéban szenvedett gyakorlatilag csak gyorséttermi ételeket evett.

Szinte csak elviteles kaját ettem, és nem mozogtam semmit, soha. Három étkezés naponta – szinte csak McDonald’s és KFC – és nem csak egy nagy adag étkezésenként, inkább három körül, extra sült krumplival. Elég rossz volt a helyzet, de akkoriban képtelen voltam leállni. Függőség volt.

Akkor döntötte el, hogy változtat, amikor testsúlyának megméréséhez már ipari mérleg kellett, és az orvosa is aggasztó híreket közölt vele. “Azt mondta, valószínűleg nem élem meg a 40-et, ha így élek tovább”. Ahogy ekkora túlsúlynál az lenni szokott, Elena gyomorszűkítő műtéten esett át, ami megváltoztatta az életét. 69 kilóra fogyott, és hogy megünnepelje a fogyást, nagyszabású átalakításra szánta el magát. Új frizurát csináltatott, megújította a jogosítványát, és sportolni kezdett.

Fotó: Daily Mail

Minden lehetséges. Hinned kell magadban, és akarnod kell. És ha igazán akarod, akkor a kifogások csak kifogások, mindenki keresi őket, én is, de én felülkerekedtem. Bárki képes bármire, amire az elméjét ráállítja.

– mondta a Daily Mailnek. Hogy hitelt adjon szavainak, nemrégiben végigcsinált egy triatlont két kilométernyi úszással, kilencven kilométernyi biciklizéssel és huszonegy kilométernyi futással. Jelenleg épp a decemberben esedékes Ironmanre készül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik