Élet-Stílus

Maszturbálási technikák férfiaknak

Mindenki akkor és úgy eszik, amennyit és ahogyan az jólesik neki, pláne igaz ez a szexre és az önkielégítésre is. A szexualitás alapjai a maszturbálással kezdődnek kamaszkorban, és meg is maradnak nagyjából életünk végéig. Tévedés azt hinni, hogy a párkapcsolatban, amikor az egyik fél éppen túlzottan stresszel, vagy rengeteg a munkája, esetleg gyászol, és emiatt nincs libidója, a másik fél nem rendezi ezt le magában.

Teljesen oké, ha valaki maszturbál a párkapcsolatban
Azok, akik a párkapcsolatukban maszturbálnak, nem biztos, hogy a szex helyett teszik.

Csakhogy a legtöbb férfi gyorsan és csöndben oldja meg kamaszkora óta, lehetőleg annyira gyorsan, hogy senki meg ne lássa. Sok pasi felnőttkorában is rohan, hogy gyorsan letudja, akár pornó segítségével naponta többször is. Pedig nem feltétlenül a vizuális inger ilyen-olyan növelésétől lesz élvezetesebb, izgalmasabb a szólózás. Adunk néhány tippet!

Másik kézzel
A domináns kéz helyett a másik kézzel is érdemes kigyakorolni, mi esik jól maszturbáláskor. Az élmény garantáltan más lesz, egyrészt mivel a megszokottól eltérő mechanizmusról van szó, ami miatt az addig rögzült reflexeket felül lehet írni. Másrészt mert valószínűleg lassabban, és teljesen más ingert érezve nem az orgazmusra koncentrálva lehet élvezni az önkielégítést.

Síkosítóval vagy olajjal együtt
Bár a szexterapeutaként a síkosítót minden háztartásból kitiltanám, az tény, hogy maszturbáláshoz, kézimunkázáshoz hasznos, ha van valamilyen segítség. A síkosítóval való masztizás nem teljesen, de hasonló ahhoz az érzéshez, amilyen a természetes síkosságú hüvelyben a behatolást érezni.

Szexuális játékszerrel
A szexshopok szebbnél szebb és bizarabbnál bizarabb tárgyakat kínálnak az önkielégítéshez is. Ilyenek a műpuncik, amikből tojás alakútól kezdve egészen a Fleshlight pornószínésznőkről mintázott műpuncijain át mindenfélét találni. Aki idegenkedik ettől, az is jó módszer, ha egy nyakkendővel vagy sállal gyengéden elköti a farok tövét, és úgy izgatja magát. (A fulladásos izgalmakat senkinek nem ajánljuk, szinte biztos, hogy előbb-utóbb halálos lesz.)

Kontroll gyakorlása
Az úgynevezett stop-start módszerrel a magömlés feletti kontrollt lehet gyakorolni. Általánosságban véve a legtöbb férfi legalább egyszer az életében találkozik a korai magömlés problémájával, amit szakmailag akkor nevezhetünk annak, ha a behatolásos szex nagyjából 5-8 percig tart, és máris magömlése van a férfinak. Korai magömlés az is, ha a férfi még mielőtt behatolna, máris elélvez. Az említett módszer segíthet abban, hogy sikerorientáltság és szégyenérzet nélkül élvezze bárki a szexet. Ez mindössze annyi, hogy a magömlés előtt meg kell állni, várni kell 1-2 percet, és ismét lehet folytatni az önkielégítést. Ez a módszer szakvezetéssel természetesen hatékonyabb, de önállóan is lehet gyakorolni.

Címlapfotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik