Élet-Stílus

Élete legfontosabb lehetőségét dobta el a volt rab, hogy életet mentsen

Frissen szabadult, és egy állásinterjúra tartott, amikor leugrott a buszról, hogy kimentse egy baleset áldozatát a füstölgő autóroncsból. A hősként ünnepelt férfi megsegítésére most milliókat gyűjtöttek össze.

15 millió forint. Alig négy nap alatt ennyi pénzt gyűjtöttek össze az amerikai Connecticut államban élő Aaron Tuckernek, aki előző hét szerdán annak ellenére segített kimenteni egy felborult autóban rekedt férfit, hogy tudta: ezzel élete legfontosabb álláslehetőségét kockáztatja. A 32 éves férfi ugyanis alig hét nappal korábban szabadult a börtönből, és éppen egy állásinterjúra tartott egy távolsági busszal. Amiről annak ellenére szállt le, hogy a sofőr közölte vele, nem fogja megvárni.

„Egyszerűen segítenem kellett. Tettem, amit tennem kellett” – mondta el Tucker a Westport Now című lapnak. A CBS News-nak hozzátette: álláslehetőségek jönnek-mennek, és egy élet sokkal fontosabb. Ezért hiába közölte vele a baleset miatt megálló buszsofőr, hogy a menetrend miatt nem tudja megvárni, Tucker leugrott a járműről, és a felborult, és már füstölgő járműben rekedt férfi mentésére sietett.

A férfi odaszaladt az autóhoz, és egy csurom véres férfit látott, aki erősen vérzett egy fejsérüléstől. Kicsatolta a biztonsági övét, majd kihúzta a járműből, miközben többen, köztük egy közeli autószerelő műhely három alkalmazottja is odasietett segíteni. A szerelők egy tűzoltó készüléket is vittek, amivel el is kezdték az autó oltását.

Miközben a mentőkre vártak, Tucker levette ingét, amit kölcsönbe kapott az állásinterjúra, és azt a sérült fejére nyomta, hogy elállítsa a vérzést. Közben pedig igyekezett nyugtatni, és mellette volt egészen addig, amíg a mentősök ki nem érkeztek. A sérültet kórházba szállították. A  Westport News információi szerint nem szenvedett súlyos sérüléseket.

Bár Tucker ezzel lemaradt a fontos állásinterjúról, amiért képes volt Bridgeport városából elutazni a nagyjából 40 kilométerre található Stanfordba, történetét hallva a helyi közösség azonnal a segítségére sietett. Egy közösségi aktivista a GoFundMe adománygyűjtő oldalon indított gyűjtést a férfi számára, aki elmondta: kész mindent megtenni, hogy megfordítsa életét.

Tuckert három héttel fia születése előtt tartóztatták le, és 22 hónapot töltött börtönben egy fegyvertartással kapcsolatos bűncselekmény miatt. Elmondása szerint akkor döntötte el, hogy változtat életén, amikor meghallotta fia sírását a telefonban. Mert tudta, jó példát kell majd mutatnia neki.

Önzetlen jócselekedete ebben sokat segíthet neki. Elmondása szerint több állásajánlatot is kapott, mióta története terjedni kezdett. És még a pénze is meglesz ahhoz, hogy újrakezdhesse életét. A GoFundMe oldalán ugyanis már több mint 36 ezer dollárt ajánlott fel neki több mint 1300 ember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik