Élet-Stílus

Normális, ha orális szex közben nincs orgazmus

Miért van az, hogy nem élvezem, ha a barátom lent megcsókol? 21 éves vagyok, az a gondom, hogy talán túl érzékeny vagyok ott. Nem tudom, mások mit élveznek ezen, sokkal jobban élvezem, ha vadul megujjaznak

– írja a 21 éves Magda, aki szépen összefoglalta levelében, milyen az, amikor egy nő nem tudja befogadni, ha a partnere a lába között is megcsókolja.

Sok nő nem szereti, ha a partnere lelkesen nekiáll orálisan kényeztetni, és nyelvével, szájával addig izgatja, amíg csak lehetséges. Ráadásul sok nő nemhogy nem szereti ezt, sokan amúgy sem képesek megélni az orgazmust, nemcsak nyalás közben. A férfiak sem működnek máshogyan, sok férfi van úgy az orális szexszel, hogy akkor tudja lelkesen (folyamatos merevedéssel és élvezéssel) fogadni, ha szerelemben van valakivel – és igen, sokan vannak, akiknek elég az, ha a 44-es úton fizetnek a pipázásért.

Az orgazmus hajhászása nem fontos a szexben, az előjátéknál sem.

A cél egyértelműen az, hogy a partnerek jól érezzék együtt magukat, ne feladatként tekintsenek a szexre, hanem átadják magukat a testi élvezeteknek. Az orgazmus fantasztikus érzés, de nem lesz kevesebb a szex attól, hogy ha nincs tetőpont óriási visítozásokkal kísérve. Természetesen más a testiség, ha új partnerrel éljük meg, vagy a már meglévővel gyakoroljuk az orális szexet.

Az új partnerekkel kicsit feszültebbek vagyunk, kevésbé vagyunk képesek átadni magunkat az élményeinknek, és sokszor arra koncentrálunk, hogy a másiknak jó legyen. Éppen ezért előfordulhat, hogy a befogadó fél frusztrált, mert annyira nem esik neki jól, ami a lába között történik: kicsit fáj, vagy éppen semmit nem érez, az adó fél pedig nem veszi észre a jelzéseket. Az összehangolódás, a testbeszéd elengedhetetlen az ágyban, finom jelzésekkel, csípőmozdulatokkal, simogatással, vagy a visszajelzés hiányával a másik tudtára lehet adni, ha valami nem esik jól. Nyalás közben is.

Az is oka lehet annak, ha valaki annyira nem élvezi az orális szexet, hogy egyszerűen magányt érez közben, mivel a partnere távol van tőle, és nem szemtől szemben nézik egymást, egymáson fekve. Ez is teljesen normális érzés, és senkinek nem kell rosszul érezni magát azért, ha jobb szeretne csókolózni a másikkal.

Az viszont rossz, ha valaki tűri, ami történik a lába között, megjátssza, hogy élvezi, és elhiteti a másikkal, hogy minden rendben van.

Ezzel nemcsak magának hazudik, hanem a másiknak is, és kialakít egy ördögi kört: a partnere joggal fogja azt gondolni, hogy ezt rendszeresen csinálhatja, mert élvezetes.

A korrekt az, ha egy random beszélgetésben felvetődik a téma, felvezetésképp azzal a kérdéssel, hogy: te mit élvezel leginkább a szexben velem? Mi az, amiben változtassunk? Mi az, ami a legjobban esik, és mi az, ami a legkevésbé? Az érzelmileg érett partnerek képesek ezekre a kérdésekre őszintén válaszolni, és kell is, hiszen ez fog hozzásegíteni ahhoz, hogy a szex még izgalmasabb legyen, és ne csak túlessünk rajta. El lehet mondani a másiknak, ha az orális szex soha nem volt a kedvenc, hozzátéve, hogy semmi köze ehhez a másiknak, egyszerűen sohasem működött. A megnyugtatás a másik félnek biztosan jól fog esni, és nagy valószínűséggel azt a választ adja majd: imádok a lábad között lenni, órákig tudnám csinálni.

A női orgazmus kifejezetten bonyolult és nehéz, vagy van, vagy nincs, vagy szeretne valaki ezen változtatni, vagy megbékél a helyzettel. A jó az, hogy tanulható, ha valaki szeretné élvezni az orális szexet, bármilyen akadálya is van ennek, terápián biztosan lehet ezen változtatni – előfordulhat, hogy gyerekkori abúzus, trauma áll a háttérben.

A szexualitás tanulható, ez a jó benne, folyton újra és újra fejlődhetünk, csiszolódhatunk egymáshoz. Ezért sem szabad feladni, ha valami mégsem esik annyira jól: új szerelemben, új partnerrel is érdemes megpróbálni, mert mások vagyunk, és különbözőképpen viselkedünk az ágyban – másak a tapasztalataink. Amiben az előzővel nem volt minden tökéletes, lehet, hogy az új partnerrel az fog a legjobban működni, csak nyitottnak kell rá lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik