Élet-Stílus

A megszakításos módszer miatt mehet el túl korán

A szex megszakítása közvetlenül az élvezés előtt, mint fogamzásgátló módszer a legelterjedtebb és legismertebb évezredek óta. Az ószövetségi Biblia is említi Onan esetén keresztül bemutatva a vétket, ahogy a férfi közösülés közben a magját a földre szórja, így elkerülve a megtermékenyítést. Hiába népszerű és kézenfogható megoldásnak tűnik, azonban ahogy más módszer, úgy ez sem nyújt száz százalékos védelmet.

Az, hogy az ejakuláció nem a hüvelyben, hanem azon kívül történik meg, a statisztikák szerint körülbelül 80 %-ban megbízható. Az előváladékban ugyanis lehetnek olyan spermiumok, amik eljuthatnak a méhszájhoz. Így az ejakuláció hiába a nő hüvely nyílásától messze történik meg, a terhességre így is esély lesz, pláne, ha már a második vagy harmadik menet zajlik éppen, és ezek közt nem ment el a férfi pisilni, nem törölgette meg magát kellőképpen.

A férfi részéről óriási önkontroll és önismeret szükséges, hogy a megfelelő időben húzza ki magát a nő testéből. A megszakítással nemcsak a nem kívánt terhességgel kell számolni, hanem azzal is, hogy

a férfiban túlságosan rögzül a cselekvés, és sokkal hamarabb megy el, mint ahogyan szeretné.

Ez pedig korai magömléshez vezethet, ami a leggyakoribb szexuális probléma a pasiknál. A partner kielégületlenül maradhat, és mivel sok férfi szégyelli, hogy gyorsan elment, inkább továbblépnek a helyzetből, minthogy a nőnek kedvére tegyenek.

A megszakításos módszerrel az a gond, hogy a férfi idegrendszere és magatartása erre a reflexre áll rá. Ráadásul a korai magömlést nemcsak a reflex, hanem a félelem a terhességtől gondolata is elősegítheti. Sokszor a háttérben álló gondolatok, félelmek, szorongás a korai magömlés pszichés oka.

Alapvetően háromféle korai magömlést lehet megkülönböztetni:

  • Az egyik az, amikor a behatolás előtt bekövetkezik, például csókolózás közben.
  • A másik, amikor a behatolás első perceiben bekövetkezik, ezt alakíthatja ki a rendszeres megszakításos szex.
  • A harmadik pedig, ha a partner orgazmusa előtt következik be az ejakuláció. Ez utóbbit pettinggel érdemes kivédeni.

Amennyiben pszichés okok állnak a korai magömlés mögött, kognitív viselkedésterápián

1-2 hónapon belül meg lehet tanulni, hogyan lehet 10-20 percig fenntartani a merevedést.

A megfelelő terápiás programhoz a jó párkapcsolat, a segítőkész partner elengedhetetlen a folyamatban, az elszorításos technikát ugyan egyénileg kell kigyakorolni, mégis párban, szex közben kell próbálgatni, és éles helyzetben visszatartani pár másodpercre, majd percekre az élvezést.

A partnerek érzelmi viszonya befolyásolja a szexualitást, és van, hogy a pillanatnyi hangulat nagyban hozzátesz a szexuális reagálókészség felgyorsításához. Vagy a férfi a rendszeres önkielégítéssel hozzászoktatta a testét a gyors élvezéshez. A szerelem érzése fokozza a nemi vágyat, és ez is hozzásegítheti a férfit ahhoz, hogy behatoláskor szinte azonnal elélvezzen.

A gond az, hogy ördögi kört alakíthatunk ki így a megszakításos módszerrel, amit nem ajánlatos csak akkor csinálni, ha valaki képes kontrollálni a testét. A gyors élvezés miatt a behatolást inkább kerülni célszerű, és aki tudja magáról, hogy nem tudja uralni az ejakulációját, mert megszokta a gyors kielégülést, vagy mert fél a terhességtől, a finomabb, gyengédebb ingerléssel és a szünetek beiktatásával próbáljon szerelmeskedni. Azok pedig, akik már a nadrágon keresztül zajló simogatástól is elélveznek, semmiképp ne kezdjék a szexet a behatolással, hanem inkább a lassú pettinggel szoktassák magukat hozzá a szexhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik