Élet-Stílus

Elkeseredésemben Orbán Viktorhoz fordultam, miután megtapasztaltam a svéd és a magyar ikeás hotdog közötti különbséget

Dévai László
Dévai László

újságíró. 2017. 05. 18. 10:51

Már amikor hazafelé repültem Svédországból, arra gondoltam, hogy otthon mindenképp beszélnünk kell, miniszterelnök úr. Több dologról is, de most elsősorban az olcsó, ikeás hotdog miatt írok. Mert a helyzet tarthatatlan.  

Persze tudom, hogy mostanság rengeteg dolga van, de annak reményében fordulok önhöz, hogy a maradék érdekérvényesítő erejét latba vetve talán segíteni tud egy magyar állampolgár búján-baján. Kicsit tartottam tőle, hogy zavarjam-e ezekben az időkben, mert ugye még a legnagyobb bokszolókban is benne marad egy-egy nagyobb füles, pláne, ha az akkora, amekkorát maga kapott az Európai Parlamenttől tegnap délután. Ennek ellenére minden 120 Ft-os hotdogért bútoráruházba járó magyar nevében remélem, hogy tud foglalkozni a problémánkkal.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy valós és jogtalan érdeksérelem éri a magyarokat akkor, amikor az IKEA nagyjából hasonló áron, ám valamivel gyengébb minőségben kínálja a sokgyerekes családok és az éhes gimnazisták ópiumát, az olcsó hotdogot.

Az északi országban járva rengeteg megdöbbentő dolgot tapasztaltam, (erről majd egy másik cikkben) többek között azt, hogy a 4-5 koronáért, vagyis nagyjából az itthoninak megfelelő áron kapható svéd ikeás hotdog bucija jóval vajasabb, mint a hazaié.

De nem mehetünk el az állag mellett sem, mivel a kinti és az itthoni hotdog között e tekintetben is zongorázni lehet a különbséget. A magyar buci törik, reped, szakad, sőt, olykor porlad, míg a a svéd szépen egyben marad, de harapáskor mégsem lesz gumi állagú. A virsli tekintetében nincs nagy különbség, ám azt azért érdemes megjegyezni, hogy az IKEA Bistróban a hotdog mellett kapható például pizzaszelet is.

A szószokat nézve talán jobb a helyzet, itt akár döntetlenre is ki tudjuk hozni a meccset, mivel a kinti csípős, tormás mustárt ellensúlyozza az itthon kapható chilis ketchup. A sárga hotdogszósz mindkét étteremben megtalálható, ami nem is csoda, hiszen

annál tökéletesebb ízt még nem alkotott az emberiség.

Akárhogy is, ha a miniszterelnök úr tényleg akkora érdekvédő, akkor ezt sitty-sutty elintézi nekünk.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.