Május 18-21 között ismét megrendezik a Millenárison a Gourmet Fesztivált, ráadásul idén a hazai éttermek mellett a külföldi sztárséfek menüit is végig lehet kóstolni. Többek között áprilisban a World’s 50 Best Restaurants Awardson a világ legjobb női séfjének választott, Ana Roš hatfogásos vacsorájára is befizethetünk. Lesz street food, fine dining, desszert-szekció, és kivonulnak az ország legjobb borászatai, sörfőzdéi és pálinkaházai.
Ahogy az elmúlt években, úgy most is kapott témát a fesztivál. A tavalyi év a Bocuse d’Or-ról és Széll Tamásról szólt, úgyhogy az éttermek halat és vadat vittek a Millenárisra,
Több mint száz kiállító vonul ki (itt megtalál mindenkit), köztük a hazai négy Michelin-csillagos étterem, a Borkonyha, a Costes, a Costes Downtown és az Onyx is. A tízezres vacsorák helyett akár elérhető áron próbálhatja ki bárki a mangalicás ételeiket. Hogy pontosan mivel készülnek a séfek, az egyelőre titok, csak egy-egy fogást mutattak be a csapatok a fesztivál sajtótájékoztatóján. Kivétel Palágyi Eszter és a Costes konyhája, Gerendai Károlyék ugyanis abszolút meglepetésnek szánják a menüt. Ami biztos, hogy Sárközi Ákosék a Borkonyhával préselt, mozaikos mangalicacsülköt és -körmöt készítenek pisztáciával, savanyított hagymával, céklával, mustármaggal, és szójaszószban pácolt karalábéval.
Az Onyx pedig egy indiai fűszerkeverékkel, garam masalával ízesített véres hurkakockákat és mangalica hasa alját sütnek vízitormával a Gourmet Fesztiválra. A Costes Downtown a sajtótájékoztatóra márványos réteggel bevont puncstortát sütött bazsalikom morzsával.
A fine dining menüket egyrészt meg lehet majd kóstolni egész hétvégén, másrészt idén külön degusztációs menükre is be lehet fizetni. Egészen pontosan ötre, a fesztiválon főz majd a szlovén sztárséf, Ana Roš, a Michelin-csillagos Atelier Amaroa, legmenőbb magyar vidéki éttermek csapata (Anyukám Mondta, Gusteau, Kistücsök, Platán, Harrer Csokoládéműhely), Széll Tamás és a Stand25 konyhája és a magyar Michelin All Star (Borkonyha, Costes, Costes Downtown, Onyx) szintén összeáll egy vacsora erejéig. Lesznek workshopok, előadások, valamint Gerendai Károlyék idén díjátadóval zárják a fesztivált, a győztesek díjait Széll Tamás és a Bocuse d’Or csapata adja majd át.