Élet-Stílus

Széll Tamás Facebookon ment neki elégedetlen vendégeinek

Alig egy hónapja, február végén nyílt meg a magyar Bocuse d’Or csapatának bisztrója a Hold utcai piacon, és még mindig óriási a felhajtás körülötte. Széll Tamásék két- és három fogásos menüket kínálnak, Facebookon pedig szinte csak maximum pontos értékelést kapnak. De csak szinte,

akad egy-két vendég, akinek vagy az nem tetszik, hogy túl népszerű a hely, emiatt akár napokat is várhat az asztalra, vagy túlárazottnak találja a menüt.

Az értékeléseknél egész szép vita alakult ki egy-egy kommentnél, ahol nemcsak a lelkes Széll-rajongók szállnak be, hanem maga a Michelin-csillagos séf, Széll Tamás is. Volt, akit egyenesen hisztisnek titulált, amiért két csillagot adott a hosszú várólista miatt.

A megjegyzés egész komoly lavinát indított el, hogy most illik-e piacon asztalfoglalásra kötelezni az embert vagy sem. Valaki egyenesen kikérte magának, és szereptévesztésnek nevezte, hogy egy szombattól számítva öt nappal későbbi időpontot kapott. Elégedett vendégek védték két kézzel a bisztrót, majd egy újabb kommentelő közbeszólt, hogy hahó, ez így nem lesz jó, az üzemeltetésnek kéne sürgősen rövidre zárni a dolgot. Ekkor jött a képbe Széll Tamás, és pontokba szedve fejtette ki a véleményét a piaci kultúráról, és a streetfood szabályairól, úgy, hogy egy kézikönyvet sem olvasott el.

Széll Tamásék sikere

Széll Tamás csapata a 2016-os Bocuse d’Or európai fordulóját megnyerte, majd a világversenyen negyedik helyezést értek el két különdíj mellett. Széll Tamás, Szabó Kevin commis és Vomberg Frigyes coach nyerte el a legjobb húsos tálért járó díjat. A Bocuse d’Or után Széll Tamás Szulló Szabina séffel nyitott február végén egy bisztrót a Hold utcai piacon, ahol magyaros ételekből rakták össze a menüt.

A 8. pont viszont csak olaj volt a tűzre, a hisztit magára vette a majdnem vendég, és a vita folytatódott. A dilemma ugyanaz, elegáns-e egy piaci bisztrótól az asztalfoglalás vagy sem. Széll felvette a kesztyűt, és kiállt amellett, hogy sokkal jobb az opcionális foglalós rendszer a kígyózó soroknál, és minden típusú hely megfér egy piacon.

A vita itt be is fejeződhetett volna, de Széll Tamás továbbra is kiállt a hiszti mellett.

A séf természetesen nem válaszol minden egyes véleményre, vagy alacsony pontszámra, de úgy tűnik, nem tudja szó nélkül hagyni, ha valaki a menüben talál kivetnivalót, és leszólja a somlóit. A dió drága, úgyhogy jogos a felár.

A Stand25 ennek ellenére jelenleg 4,8 csillagon áll a maximális ötből 123 értékelés alapján, ami ennyi idő után azért nem rossz. Ennek ellenére néha érdemes az oldalra visszatérni, hátha akad egy újabb gasztroharc.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik