Szerda este, nem sokkal 6 óra után derül ki, hogy ki nyeri a 30. Bocuse d’Or első helyét. A magyar csapat, Széll Tamás, Szabó Kevin és a coach, Vomberg Frigyes tegnap bemutatták a vegán és húsos tálat, most már csak figyelhetik a többi versenyzőt, hogy ki az, akitől esetleg félhetnek.
Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje és a Bocuse d’Or Akadémia tagja a helyszínen szurkol, őt kérdeztük az esélyekről. Elmondta, hogy az első nap alapján benne lehetünk az első háromban. Azt persze Sárközi sem merte kijelenti, hogy tuti a dobogó,
Akkor Széll Tamás a 10. helyet szerezte meg, Sárközi a legrosszabb esetben is 7. helyre számít.
Összeszedetten dolgoztak, nincs okunk szégyenkezni.
Széll Tamásnak nem volt egyszerű dolga, ugyanis nem elég, hogy utolsóként főzött az első versenynapon, de az erősebb mezőnybe került. A Bocuse d’Or-t legtöbbször a franciák nyerték, és idén is jól szerepeltek. A skandináv országok szintén esélyesek, Svédországtól Norvégiáig mind kedden főztek. Ma talán csak az amerikaiakra kell odafigyelni, akik nemsokára tálalják az első, vegán tálat.
A magyarok szereplését nemcsak az döntheti el, hogy milyen tálat gyakoroltak ki, hanem komoly összeszedettség kell ide. Sárközi Ákos hangsúlyozta, hogy Széll igazi versenyző típus, végig higgadtan főzött.
Szóval 6 után minden kiderül, addig lehet izgulni, és élőben nézni a versenyt.
(Cover: Magyar Bocuse d’Or Akadémia / Fekete Antonio Designfood )