Élet-Stílus

Karácsonykor magához tért a rákos fiú, hogy elmondja a családjának, mennyire szereti őket – utána meghalt

A 17 éves Jay Oxley szülei repestek a boldogságtól, hogy rákbeteg fiúkkal tölthetik karácsonyt, miután a ritka rákbetegségben szenvedő fiú december 25-én felébredt a kómából – írta a Mirror. A limfoblasztos limfómával diagnosztizált kamasz azonban nem sokkal később újra kómába zuhant, és pár héttel később életét vesztette.

„Az utolsó dolog, amit mondott nekünk az volt, hogy boldog karácsonyt, szeretlek titeket” – mondta el 35 éves anyja, Claire. A fiú családja nem adta fel a reményt, és a végsőkig reménykedtek abban, hogy a fiú újra közöttük lehet. Azonban Jay soha többet nem tért magához, és január kilencedikén a Sheffield Gyerekkórházban életét vesztette.

A fiút tavaly januárban diagnosztizálták a limfómával, és anyja elmondása szerint végig keményen küzdött a betegség ellen, és soha nem adta fel a harcot. Az orvosok először kemoterápiával próbálkoztak, majd miután az sikertelen volt, júliusban csontvelő-átültetést hajtottak végre rajta – írta a Mirror.

A beavatkozás sikeres volt, de egészséges rosszabbra fordult, miután egy epekő eltávolítás miatt újra kórházba került, ahol megállapították, hogy a csontvelő-átültetést következményeként egy vírus támadta meg a tüdejét. Az orvosok decemberben mesterséges kómába helyezték, de végül ez sem segített.

Családja még tavaly márciusban internetes  adománygyűjtésbe kezdek fiuk számára, hogy amikor meggyógyul, a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalnak megszerezzék a traktorvezetői engedélyt. Most az adománygyűjtés arra használják fel, hogy rákos gyerekeknek segítő alapitványoknak gyűjtsenek pénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik