Élet-Stílus

Ötven évvel ezelőtt még így képzelték el 2017 legmenőbb sminkjét

A szépségipari nagyágyúknak szerencsére nem lett igazuk.

Évtizedes újságokat lapozgatni mindig jó szórakozás, hiszen egyrészt a múlt egy feledésbe merült darabját, vagy a mindennapok világát ismerhetjük meg belőlük – és persze ott vannak a ma furának tűnő hangnemben írt rövidhírek, így például a Vasárnapi Újság ma bitang sértőnek ható, a fővárosba egzotikus tájakról érkezett embereket bemutató százéves anyaga, vagy a kezdeti számok kisszínesei, melyek olyan kacskaringós mondatokkal operálnak, amikért egy közepesen tehetséges humorista a fél karját is odaadná. De nem kell ám ennyire a múltba merülnünk ahhoz, hogy fura dolgokat lássunk, hiszen a jövő emberének életét, használati tárgyait, gépesített, robotokkal teli otthonát, vagy épp divatját megjósolni próbáló cikkek is szórakoztatóak lehetnek.

A Weird Universe az Akron Beacon Journal 1967-es számainak egyikében talált rá a XX. századi Amerika egyik kozmetikai óriása, a Dorothy Gray marketingesei által összerakott anyagra, mely a divatot 2017-ben diktáló nők sminkjét próbálta megjósolni.

1967astroface01

1967astroface03

A rövid anyag szerint a hamis szempillák, a paróka, valamint az összes kozmetikai kiegészítő pillanatok alatt felhelyezhető lesz, a nők pedig a fejlett szilikonos implantátumoknak köszönhetően képtelenek lesznek az öregedésre:  percek alatt megoldhatóak lesznek a plasztikai műtétek, közel nullára csökken a kórházban töltött idő, sőt, bőrük is mindig feszes lesz.

A Dorothy Gray parókából egy egész készletet jósol minden nőnek – ezek persze egy alig egy-két másodpercen át tartó szuperszonikus mosással tisztán tarthatóak lesznek, de legalább féltucat szempillát, és néhány szettnyi műkörmöt is elképzeltek a fésülködőasztalra.

Az előtte-utána képek magukért beszélnek:

elotteutana

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik