Élet-Stílus a világ egy fura hely

Egy ukrán nyugdíjas Versailles-t varázsolt a paneltömbből, ahol él

A lépcsőházban járva azonnal legalább háromszáz évet repülünk vissza az időben.

Egy kijevi nyugdíjas, Vlagyimir Csajka tizenöt évet töltött azzal, hogy a lakásához vezető lépcsőházat színpompás barokk kastélyfolyosóvá változtassa.

A férfit 1997-ben, egy súlyos baleset után nyugdíjazták, így hirtelen rengeteg szabadidő szakadt a nyakába, melyben évtizedes építőipari tapasztalatait kamatoztathatta – a szomszédok legnagyobb örömére. Csajka otthonosan mozgott a XVII. századi francia kastélydíszekben, így eldöntötte, hogy ebben a szellemben alakítja át a főváros egyik szürke paneltömbjében fekvő lakásához vezető lépcsősort.

A munkába az olcsó építőanyagok miatt igen nagy elánnal vetette be magát, de félmunkát még véletlenül sem szeretett volna végezni, így a munka kimondottan lassan haladt – az első emeleti mennyezetet például négyszer festette újra, de néhány év után az alapanyagok drágulása is lassította.

0_f35c4_ef9e3880_orig

0_f35cb_4a9eb004_orig

0_f35c8_3a6eb741_orig

0_f35c9_c3d75570_orig

0_f35c5_2fbdc483_orig

Tervei szerint az egész lépcsőházat átdolgozta volna, de végül csak az első három emelet vált színes, freskókkal és domborművekkel teli mesevilággá – érdemes figyelni a díszes oszloppá változott szemétledobóra, vagy a liftbe rakott tükrökre!

0_f35c6_de61d630_orig

0_f35c7_ffd348d_orig

Az átalakítások Csajka lakásában a hírek szerint nem folytatódtak, kivéve egy apró kandallót, aminek az öregúr valószínűleg képtelen volt ellenállni.

Fotók: Magesqueen

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik