Kultúra

Fotósorozat: A zeneőrült elhagyatott kastélya

Vincze Miklós
Vincze Miklós

Kultúrák és cool túrák. 2016. 08. 25. 11:04

Egy rejtélyes francia kastély évtizedes rádiók, lemezjátszók, zongorák és hangcuccok egész sorát rejti.
Korábban a témában:

Az utóbbi hetekben több elhagyatott kastélyt is bemutattunk, melyeket egyik kedvenc francia fotósunk, Yves K fényképezett körbe, de a mai otthonnál furcsábbat eddig még sosem láttunk.

Yves az urbex fotósok tízparancsolatának legfontosabb pontjához tartva magát ezúttal sem árulja el a kastély pontos helyét, így mindössze annyit tudunk meg róla, hogy Franciaországban fekszik, és legalább két évtizede elhagyatott lehet.

A kortalannak tűnő házról külső fotók egész sora helyett kivételesen csak két, igen keveset sejtető képet kapunk, a belső azonban garantál mindezért, hiszen az átlagemberek számára rejtélyes gépektől, oszcilloszkópoktól és furán sistergő fémdobozoktól a vérfagyasztó gyerekszobán és zongorákon át a harmincas-negyvenes évek rádióiig mindent találhatunk benne.

A hasonló helyeket bejáró fotósok alapelve egyébként, hogy egyetlen tárgyat sem visznek haza, az azonban kétségtelen, hogy ennél az épületnél néhányat azért megtisztogathattak a pókhálóktól és portól.

A képek tanúsága szerint az épület és berendezései még bőven menthetőek, így bízunk benne, hogy nem a lassú összedőlés vár rá. Kár lenne érte.

vissza a címlapra

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.