Élet-Stílus

Hamarosan az lesz a normális, ha robotokkal fogunk szexelni

Dr. Helen Driscoll, szexuálpszichológus szerint nagyjából 2070-re teljesen átlagos, bevett dolog lehet, ha valaki egy robottal fog szexuális életet élni. A szakértő a Mirrornak elmondta, hogy szerinte sokan tévesen gondolják azt, hogy egy szerkezet soha nem fogja helyettesíteni a hús-vér partnert.

Rengetegen nem számolnak azzal, hogy a jövőben teljesen másak lesznek az elfogadott normák, mint jelenleg.

A jövőben a technológia fejlődésével egyre több robot lesz körülöttünk. A technika közelsége pedig enyhíteni fogja a manapság oly népszerű technofóbiát. Ráadásul ma már léteznek úgynevezett robofílek is, akik, mint ahogy a nevükben is benne van, a robotokhoz vonzódnak.

A gépekhez való vonzódás persze csak akkor lehet uralkodó felfogás a jövőben, ha a robotok megfelelő fejlettségi szintre jutnak ahhoz, hogy a tömegek elkezdjenek vonzódni hozzájuk. Ezt pedig úgy tudják elérni, hogy

minél élethűbbek lesznek.

Pofonegyszerű bizonyítani, hogy a felfogás merőben más lesz a jövőben, mint most. Elég, ha csak arra gondolunk, hogyan vélekedett a társadalom a szexről 100 évvel ezelőtt, és hogyan vélekedik most.

Ha kisebb léptéket veszünk figyelembe, akkor is elmondható, hogy a szexuális és párkapcsolati trendek már az elmúlt évtizedekben is radikálisan átalakultak, így egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy hasonló idő elteltével ismét egy nagyot fordul velünk a világ e téren.

Nemcsak mi alakulunk át

A fent sorolt érvek csak a folyamat egyik részét jelentik. Ahhoz, hogy a jövőben elfogadottá váljon a robotokkal folytatott szexuális kapcsolat, arra van szükség, hogy a robotok szinte tökéletesek legyenek. Úgy nézzenek ki, úgy beszéljenek, mozogjanak, mint mi, emberek. Erre pedig meg is van minden esély, hiszen a mesterséges intellgenciával rendelkező gépek már így is beépültek a mindennapjainkba. Elég, ha mondjuk csak a telefonunk asszisztensére gondolunk.

Ami pedig a külsőt illeti, már ma is léteznek olyan, szinte tökéletes, az emberi bőr érintésének érzetét keltő, különleges szexbábuk, amelyek arcpirítóan élethűek, sőt, már kezdetleges szexrobotok is kényeztetik az embereket, nem is olyan messze tőlünk, Svájcban.

A jövő tehát már itt van kedves olvasó, a kérdés csak az, hogy felkészültél-e rá.

Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik