Tudomány vélemény

Ha robotokkal szexelsz, pszichopata leszel

Bármennyire is élethű egy szexrobot, nem jó ötlet lecserélni rá a hús-vér partnerünket, legalábbis a szakértő szerint.

Mindig mondjuk, hogy a világban egyre jobban előtérbe kerülnek a robotok, legyen szó szinte bármiről, hiszen ott vannak a munkahelyeken, a szórakoztatásban, és az otthonunkban is, amennyiben nagyon haladni akarunk a korral. Ráadásul a műhumánok sokszor már teljesen olyan kinézetet is kapnak, mintha valódiak lennének, sőt vannak kifejezetten olyan robotokra specializálódott gyártók, amelyek ilyen vagy olyan okokból a külső, vagy akár a műbőr tapintása terén is a teljes életszerűségre törekednek, és folyamatosan jönnek az újabb hírek az egyre tökéletesebb szexrobotokról. Az pedig ezek után szinte természetes (?), hogy az emberek egy részének az forog a fejében, milyen lehet robottal szexelni?

Elárulhatjuk, hogy rendkívül veszélyes, bár ezt már nem mi mondjuk, hanem Lev Shcheglov, aki elvileg szakértő ebben a témában (mármint a robotokkal való szex pszichológiai vonzataiban), és szerinte igen csúnya vége lehet, ha valaki rendszeresen robotokkal fajtalankodik. A Sputniknak adott interjúja szerint ugyanis az ilyen személyek könnyen pszichopatává válhatnak.

Ő itt Roxy, az első szexrobot (balról)
Ő itt Roxy, az első szexrobot (balról)

Szerinte leginkább ott van a probléma, hogy azok az emberek, akik intim kapcsolatot részesítenek szexrobotokkal, nehezen tudják majd ugyanezt megtenni húsvér emberekkel. Mindezt úgy magyarázza, hogy azért van, mert az egész csupán imitáció, és a robot nem ad olyan visszajelzéseket, mint egy valódi partner, így nincs igazi interakció a partnerek között.

Innentől kezdve nekünk már csak annyi kérdésünk van, hogy akkor mi a helyzet a gumibabákkal, vagy éppen az önkielégítéssel, hiszen ezeknél sincs semmiféle interakció, hiszen a felfújható partner aztán végképp nem olyan, mint az igazi. Ha pedig valaki saját magát szórakoztatja, akkor pedig eleve egyedül van (legalábbis alaphelyzetben), tehát eleve semmiféle visszajelzés, emberi érintkezés nem történik. Szóval akkor miért is pont a robotok…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik