Élet-Stílus

Látás hónapja idén októberben is

szemünk egészsége (szemész, szemüveg,)
szemünk egészsége (szemész, szemüveg,)
Látás Hónapja 2016. Idén is ingyenes a szemvizsgálat egész októberben.

Minden év októberében tartjuk a Látás Hónapját, mellyel az akciósorozat szervezői arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy szeme világával bizony sokkal többet kellene foglalkoznia mindenkinek.

A Látás Hónapja az egyetlen olyan időszak az évben, amikor hazánk legtöbb látszerészénél és optikusánál, illetve a területre szakosodott üzletekben ingyenes a teljes körű szemvizsgálat.

A szervezők szerint ugyanis egészen elborzasztó, hogy a magyar emberek többsége csak akkor szánja rá magát a látásvizsgálatra, ha már egészen konkrétan nem tudja elvégezni a munkáját, vagy éppen alighogy képes az autóvezetésre.

Pedig a Látás Hónapján ingyen és bérmentve elvégezhető vizsgálatsorozat nem csupán fájdalommentes és gyors folyamat, de olyan betegségekre is fényt deríthet, mint mondjuk a különféle vérnyomásproblémák, vagy a cukorbetegség, ráadásul a kezdeti stádiumokban.

Érdemes megjegyezni ugyanakkor azt is, hogy aki gyakori fejfájással, vagy koordinációs zavarokkal küzd, esetleg gyakran tapasztal olyan érzést, mintha homok került volna a szemébe, valószínűleg szemével együtt megérett egy alapos látásvizsgálatra, amit abban az időszakban, ami az októberből még hátra van, egyetlen forint kiadás nélkül elvégeznek a szakemberek.

Az persze igaz, hogy a minőségi szemüvegkeret és a lencse már nincsenek ingyen, ellenben felér egy komolyabb életmódváltással, ha az ember újra úgy kezd látni, mint régen, esetleg mint még soha.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik