Élet-Stílus

Berki Krisztián három évre börtönbe mehet

A feljelentéseiről ismert Fidesz-tag ismét akcióba lépett.

Tényi István azért jelentette fel Berki Krisztiánt, mert a TV2 sztárja egy olyan videót tett közzé, amely szerint 255-tel száguldozott éjszaka az M7-esen. Mivel az ország legismertebb feljelentőjeként ismert Fidesz-tag szerint a hatóságok általában a bűncselekménygyanús ügyekben nem jól végzik a dolgukat, ismét maga lépett.

Közúti veszélyeztetés bűntettének gyanújával feljelentette Berki Krisztiánt.

Mivel magát a felvételt is Berki készítette, vélhetően mobiltelefonnal, ez már önmagában szabálysértés – mondta a Népszabadságnak egy közlekedésbiztonsági szakértő. Ezt Berki ügyvédje talán ki tudja magyarázni. Nehezebb dolga lesz azzal, hogy a herevasalt celeb a megengedett a 130 kilométer per órás megengedett maximális sebesség helyett 250 felett repesztett.

Ha a rendőrség és az ügyészség, majd a bíróság is egyetért Tényi Istvánnal, akár három évre is börtönbe kerülhet Berki Krisztinán. 

A Btk. alapesetben három év szabadságvesztéssel fenyegeti azokat, akik másokat veszélyeztetve megszegik a közlekedési szabályokat, akkor is, ha nem történik baleset.

Emellett, amennyiben hőstettét rögzítette valamelyik sebességmérő kamera, 200-300 ezer forint bírsággal is számolnia kell. Az elképesztő száguldásról elsőként lapunk  számolt be. Kerestük Berkit, hiába. Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő lapunknak azt mondta, az eddigi tapasztalatok alapján szerint ezt a 200 és 300 ezer forintot kell majd fizetnie Berkinek, ha az egyenruhások foglalkoznak az ügyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik