Szórakozás

Berki Krisztián 255-tel száguldott az M7-esen

A TV2 sztárja, Berki Krisztián nemrégiben az Instagram-oldalán osztott meg egy videót, amelyen az látszik, hogy a sötétben

az M7-esen a megengedett 130 km/óra helyett 255 km/órával száguld egy Porshéval. Ráadásul saját mobiltelefonjával, a kormány mögött ülve vette fel a luxusautó sebességmérőjét.

A kommentelők egy része megérti, hogy Berki miért menőzött a Porshe teljesítményével, míg mások szerint nemcsak sofőrként, hanem felelős édesapaként sem tehet ilyet az ember.

A 24.hu szerette volna megkérdezni Berki Krisztiánt, hogy miért lépte túl tudatosan a sebességkorlátozást, és hogy nem tartotta-e veszélyesnek a száguldozást, ám egyelőre nem kaptunk tőle érdemi választ.

😱 #porsche #porsche911 #porschecarrrera #porschecarreras #aberki

a berki 🇭🇺 (@berkikrisztian) által közzétett videó, 2016. Aug 1., 15:50 PDT

Krisztián gyorshajtásával kapcsolatban azonban megkérdeztünk egy közlekedésbiztonsági szakértőt, aki markáns véleménnyel van az ilyen szintű sebességtúllépésről.

“Alapvetően butaság ilyen magas sebességgel közlekedni. Az autós minél nagyobb sebességgel halad, annál jobban megnöveli a baleseti kockázat veszélyét, és ha bekövetkezik a baleset, a kimenetelének súlyossága is hatványozottan nő. Emellett ha valaki nem arra figyel, ami az úton történik, például a mobiltelefonját nyomkodja, csökken a reakcióideje, kevésbé veszi észre a körülötte lévő dolgokat, ezzel pedig nemcsak a maga, hanem a körülötte lévők biztonságát is veszélyezteti”

– mondta a 24.hu-nak Pausz Ferenc, közlekedésbiztonsági szakértő.

A rendőrség az eddigi tapasztalatok alapján egyébként az autópályán 200 km/óra felett száguldó autósoknak több százezer forintos bírságot szab ki, Krisztiánnak a gyakorlat szerint 200 és 300 ezer forint között kell majd fizetnie, amennyiben az egyenruhások foglalkoznak az ügyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik