Javában tombol a paprika- és őszibarackszezon, úgyhogy könnyű dolgod lesz az alapanyagok beszerzésével. Egyedül talán a friss koriander okozhat némi kihívást, de egyre több üzletben (Ázsia Bt., Culinaris) és piaci standon tartják készleten különféle kiszerelésekben. Az egyik kedvenc fűszernövényem. ♥
Ezzel a salátával igazán népszerű leszel: köretként jól passzol grillezett halakhoz, otthon sütött ropogtatnivalókhoz, ha pedig nagyobb mennyiségben készíted, önmagában is remek fogás. Sőt, azok a vendégek is örülni fognak neked, akik esetleg diétáznak: a dió és a barack párosának köszönhetően talán még a desszertet sem fogják hiányolni a falatozás végén. A lime-os-chilis öntetnek köszönhetően pedig kivételesen frissítőre sikerült ez a mostani finomság.
Ez a saláta egyúttal egy újabb kiváló példa arra, hogy a dió nem csak fasírtban, krémben vagy banánkenyérben fantasztikus. Jó készülődést, sok bezsebelt mosolyt érte!
Barackos-diós saláta pikáns öntettel
Hozzávalók (kb. 3 kisebb adaghoz):
- 2 evőkanál frissen facsart lime juice
- 2 evőkanál olívaolaj
- ½ teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt chili
- 1/4 teaspoon feketebors
- 4 nagyobb, kockákra vágott őszibarack vagy nektarin
- 2 nagyobb, felszeletelt tv-paprika
- 2 közepes, vékony szeletekre vágott kápia paprika
- 1/2 felaprított vöröshagyma
- 1/2 bögre durvára tört dió
- 1/3 bögre friss koriander
1. Az öntethez keverd össze a lime levét, az olívaolajat, a sót, a chilit és a borsot.
2. Egy nagyobb tálban készítsd el a salátát: ehhez előbb keverd össze paprikákat, a hagymát és a diót, majd öntsd hozzá a dresszinget és forgasd át az egészet.
3. Szórd meg friss korianderrel, és már kész is!
Jó étvágyat!
(A recept forrása: http://www.foolproofliving.com/fresh-peach-walnut-salsa/)