Élet-Stílus

Homofób kommentekkel gyűjtenek pénzt az orlandói áldozatoknak

Az orlandói melegbárban történt merénylet az egész világot letaglózta. Amerika legtöbb halálos áldozatát követelő merénylete után megszólalt többek között John Oliver, a Last Week Tonight házigazdája, több mint 600-an adtak vért a sérültek megsegítésére, és egy másik népszerű amerikai műsor, a The Tonight Show arca, Jimmy Fallon sem hagyhatta szó nélkül az eseményeket.

Múlt péntek óta viszont egy egészen érdekes kampány fut az online térben. Az ötlet a new york-i színész-rendező Dylan Marron fejéből pattant ki. 

A Seriously TV  klipje valódi meleg párokat mutat be csókolózás közben. Kifejezetten csak férfiakat. A készítők arra számítanak, hogy a képek pozitív és negatív reakciókat is kiváltanak majd az emberekből. Ezzel a homofóbiát szeretnék visszaszorítani világszerte.

És akkor itt jön a csavar!

Ugyanis, minden homofób megjegyzést tartalmazó poszt után a csapat egy dollárt adományoz a OneOrlando Alapnak, egy LMBT érdekképviseleti csoportnak, akik együttműködnek a június 12-i támadás sérültjeivel és az áldozatok családjaival.

A kampány eléggé pengeélen táncol, ha figyelembe vesszük, hogy Omar Mateen állítólag azért tervezte el a merényletet, mert feldühítette két férfi csókolózásának látványa.

Marron mindenesetre azt nyilatkozta a The Huffington Postnak, hogy azért találta ki ezt a kampányt, mert szeretett volna olyan projektet csinálni, amelyben “a negatív pozitívba fordul át, a gyűlölködés pedig valami jót eredményez.”

Az adomány végső összegét egyelőre még nem tudni, de az biztos, hogy múlt péntek óta már több mint egymillió alkalommal nézték meg a klippet.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik