Rég volt már olyan mozgalmas hetem, mint ez a mostani, amibe ráadásul egy-egy válogatott meccset is igyekszem belesűríteni…Bármennyire is jönnének a gondolatok, ezúttal fellélegezhettek, ebben a bejegyzésben nem lesz hosszúra nyúlt bevezető: épp csak annyi időm volt, hogy összedobjam és lencsevégre kapjam ezt az isteni egytálételt és közkinccsé tegyem a receptet.
Már itt sem vagyok, szaladok is tovább.
Jó étvágyat! Jó szurkolást!
Nyári zöldségcurry kurkumával, gyömbérrel és garam masalával
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 felaprított fehér hagyma (vörös is jó)
- 1 gerezd aprított fokhagyma
- 1 evőkanál őrölt kurkuma
- ½ teáskanál köménymag
- 1 evőkanál garam masala fűszerkeverék (ezúttal az Ázsia Bt-ben vettem)
- 1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
- só
- 400 ml kókusztej (sűrűbb, konzervváltozat, pl. Aroy-D)
- 40 dkg nagyobb darabokra vágott paradicsom
- 30 dkg felkockázott édesburgonya
- 10 dkg zöldbab
- 10 dk brokkoli
- 10 dkg zöldborsó
- ½ csomag friss koriander
Elkészítés:
Egy lábasban hevítsd fel a kókuszolajat, add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, kurkumát, garam masalát, köménymagot, sót és a gyömbért, majd folyamatos kevergetés mellett 3-4 percig, de legalábbis addig pirítsd őket, amíg a fűszerek egyenletesen eloszlanak és elkezdenek kissé kiszáradni.
Ezután öntsd a lábasba a kókusztejet és a felkockázott paradicsomokat és az egészet (időnkénti kevergetés mellett) főzd kb. 5 percig közepes lángon. Ezt követően add hozzá az édesburgonyát is, majd hagyd további 7-8 percig főni. Végül jöhet hozzá a zöldbab, a borsó és a brokkoli, ezeket elegendő már csak 3-4 percig főni hagyni. Miután levetted a tűzről a lábast, érdemes egy friss korianderlevelekkel megszórni a curry-t.
Tálald basmati vagy barna rizzsel.
(A recept forrása: www.honestlyhealthyfood.com)