Élet-Stílus

Instagram-fotóik miatt tartóztattak le iráni modelleket

Erkölcstelenséggel vádolták meg őket a fejkendő nélküli fotóik miatt.

Erkölcstelenség és iszlámellenesség vádjával tartóztattak le Iránban nyolc, a divatszakmában dolgozó embert, köztük több modellt, akikről fejkendő nélküli képek jelentek meg az Instagramon.

A hatóságok 58 modellt, 59 fényképészt és 51 divatházi alkalmazottat azonosítottak, akiknek közük van a fotómegosztó oldalon megjelent képekhez. A Facebookhoz tartozó Instagram egyelőre nem reagált az intézkedésre.

Mivel Iránban a Facebook és a Twitter nem érhető el, az Instagram az egyik legnépszerűbb közösségi oldal. A kiberbűnözéssel foglalkozó iráni hatóság szerint a helyi tartalom ötödét a divatszakma adja, és a felhasználók több mint fele rendszeresen követi is a divatoldalakat.

Az egyik „bűnbe esett” modell az iráni tévé élő adásában kért bocsánatot, és azt tanácsolta az iráni nőknek, hogy ne essenek az ő hibájába. „Töredelmes vallomásában” Elham Arab arról is beszélt, hogy havonta 3300 dollárnak megfelelő összeget keres, miközben a minimálbér alig haladja meg a havi kétszázat. (MTI / a borítókép illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik