Élet-Stílus

Kenj a hajadra görög joghurtot! Meglátod, jó lesz!

Ha már tettél bele zabpelyhet és etted lekvárral is, hogyha volt már reggeli, tízórai és vacsora, akkor itt az ideje újabb perspektívákat keresni ennek a nagyszerű, fehérjében és kalciumban gazdag élelmiszernek.

Ragyogóvá tesz a bőrt

A görög joghurt gazdag probiotikumokban, amelyek hatására csökken az aknék mennyisége, illetve a gyulladt, piros bőrfelület, emellett az arc hidratáltságát is fokozza.

Mi több, a benne található B-vitaminnak köszönhetően ragyogó lesz az arcbőr

– mondja Joel Schlesinger bőrgyógyász.

A B-vitamin megvédi a bőr sejtjeit az oxidációtól és a szabad gyököktől, így frissen és egészségesen tartja a bőrsejteket – teszi hozzá Cecilia Wong Cecilia Wong bőrápoló készítmények alapítója.

Használjuk a görög joghurtot úgy, mint egy arcmaszkot, kenjük közvetlenül a bőrre, és hagyjuk rajta 10 percig , majd mossuk le.

Megszabadít az elhalt hámsejtektől

Görög joghurt is tartalmaz tejsavat, amely úgy működik, mint egy gyengéd hámlasztószer – magyarázza Wong. Plusz a tejsavnak vannak öregedésgátló tulajdonságai, valamint serkenti az új sejtek növekedését.

A szakembere azt javasolják, hogy reggelente használjuk arclemosó tejként, sminkelés előtt. Keverj össze egy negyed pohárnyit némi vízzel és mosd át vele az arcod.

Fotó: Thinkstock
Fotó: Thinkstock

Életre kelti a hajat

A görög joghurt rendszeres fogyasztása megerősíti a körmöket és a haj szerkezetét, vagyis jó ötlet napi egyszer ledönteni egy pohárral. A fehérjedús élelmiszert azonban javasolt külsőleg, helyileg is alkalmazni.

Kiváló hajpakolás, krémes állaga, és magas fehérjetartalma miatt ugyanis remekül  kondicionálja a száraz, sérült tincseket

– mondja Anne Buhrdorf, a számos joghurtot tartalmazó termék, a Hairgurt márka alapítója.

Keverj össze két evőkanál görög joghurtot, egy evőkanál mézzel, 1/4 teáskanál kókuszolajjal és hagyd a hajadon 15 -20 percig, majd öblítsd le.

Megzabolázza a rakoncátlan tincseket

Nemcsak élettel tölti fel a kiszáradt hajat, de szépen ki is simítja, ragyogóvá, és könnyen kezelhetővé teszi azt. Ördögi, égnek álló sörényedet ugyanígy a fenti recepttel szedheted ráncba. 

Csillapítja a viszketést

A görög joghurt tényleg csodaszer, mert a benne található enzimek miatt még korpás, viszkető fejbőr esetén is segítség lehet – hangsúlyozza Buhrdorf.

A korpásodás csökkentéshez íme egy recept: Keverjünk össze 1/4 csésze sima joghurt 1/4 csésze jojobaolajjal, masszírozzuk a fejbőrbe és a tincseinkbe. Csapjunk fel egy szexi zuhanyzó sapkát, és hagyjuk a keveréket 10-30 percig a hajon. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik