Élet-Stílus

Tucatjával küldték haza a diákokat az iskolából

Egy szoknya, egy nadrág – egyik sem illendő.

Szoknyahossz és nadrágszabás miatt áll a bál egy angliai iskolában.

Az igazgatónő, Dr. Tracey Jones elmondása szerint a Bletchleyben található Lord Grey középiskola tanulói közül 29 lányt kellett hazazavarni nem megfelelő egyenruha viselése miatt, a szülők viszont közel 70 esetről tudnak.

Azokat a diákokat küldték haza, akiknek a szoknyájuk túlságosan rövid (a szabályzat térdig érő szoknyát ír elő), vagy a nadrágjuk túlságosan testhez tapadó volt.

Jones elmondása szerint ők csak meg szeretnék védeni a lányokat.

Hatemeletes toronyépületben vagyunk; amit legkevésbé szeretnénk látni, az az, hogy a lépcsőkön a fiúk benéznek a lányok szoknyája alá”

– mondta az igazgatónő (vélhetően saját szexuális fantáziáira alapozva).

Dr. Tracey Jones szerint jó előre figyelmeztettek mindenkit, hogy az uniformishoz tartozó nadrágot / szoknyát ellenőrizni fogják, és – a szülői tiltakozások ellenére – azokat a lányokat, akik ezt nem tartják be, a jövőben is haza fogják küldeni.

A diákok nem igazán értik a helyzetet: volt olyan lány, akit olyan szoknya miatt küldtek haza, amit már jó két éve visel; egy másik tanuló azt nehezményezte, hogy az iskolában folyton azt hallják, hogy még többet kellene tanulniuk a vizsgáik előtt, erre hazaküldik őket az egyenruha miatt.

A szülők közül is többen felháborodtak, van, aki nem érti, hogy az iskola vezetése – meglehetősen szexista módon – miért mindig a lányok viseletébe köt bele; és van, aki felvetette, hogy az intézménynek jeleznie kellett volna feléjük, hogy hazaküldik a gyerekeket, amikor a szülők nem is tartózkodnak otthon.

A panaszok ellenére az igazgatónő hajthatatlan.

Illedelmes és visszafogott ruházatot kell viselniük; nem járhatnak szexuálisan kihívó öltözetben: túl rövid szoknyában vagy testalkatot hangsúlyozó szoros nadrágban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik