Élet-Stílus

Ledöbbent az internet a kínai turisták sáskahadán – videó

Milliók nézték szörnyülködve, hogy mit műveltek egy szálloda svédasztalánál.

„Mi kínaiak sáskaként viselkedünk külföldön, mindegy hova megyünk, ott fű sem terem” – írta egy kínai kommentelő, százmilliók véleményét fogalmazva meg egy kínai turistákról készült videófelvétel alatt, ami miatt igencsak szégyenkezhetnek honfitársaik. A közösségi oldalakon futótűzként terjedő felvételen azt lehet látni, ahogy egy thaiföldi hotelben a turisták egymást lökdösve és kitúrva letámadják a svédasztalt, és a tányérokkal lapátolják fel a kirakott garnélákat. A felvételt csak a Shanghaiist Facebook-oldalán már majdnem hatmilliószor nézték meg.

It’s buffet time!READ MORE: http://shst.me/buffet

Posted by Shanghaiist on Friday, March 18, 2016

A videó még a szigorúan ellenőrzött kínai állami sajtóba is bekerült. A People’s Daily China a hivatalos Twitter-oldalán tett közzé fényképeket arról, hogy mi maradt a sáskahad távozása után. Mint kiderült, bár mindent maguknak követelve közelharcot vívtak az étkekért, az ételek nagy részét meg sem ették, és otthagyták az asztalon.

Nem ez az első eset, hogy a kínai „sáskák” (a nevet először a hongkongiak adták a Kína szárazföldi részéről érkező, a helyi kultúra viselkedési szabályait semmibe vevő turistáknak) botrányos viselkedésükkel kerülnek be a nemzetközi sajtóba. Olyan esetek, mint amikor egy 15 éves kínai fiú belekarcolta a nevét egy 3500 éves templom falába az egyiptomi Luxorban, vagy amikor egy anyuka egy tajvani repülőtéren a padlóra kakiltatta kisgyerekét, párt méterre a vécétől (arról nem is beszélve, amikor egy oxfordi luxusbolt bejárata mellett csinálta ugyanezt egy kínai nő).

A kínai turisták felháborító viselkedése egy idő után már a kínai vezetésnek is kínossá vált, és tavaly tiltólistát vezettek be, amit gyorsan el is kezdtek feltölteni a külföldi utazáskor túl nagy botrány okozó kínaiakkal, megtiltva nekik, hogy külföldre utazzanak, és újra szégyent hozzanak szülőhazájukra. Attól azonban nem kell félni, hogy emiatt elfogynának a kínai turisták: tavaly 120 millióan utaztak külföldre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik