Nagyvilág

Ennél lejjebb már nem mehetnek a kínai turisták

Egy menő tajpeji étterem asztalánál pisiltették hároméves gyereküket egy palackba, evés közben, a többi vendég szeme láttára.

Az, hogy a kínai turisták rendszeresen okoznak felháborodást azzal külföldön, hogy kisgyerekeik vagy ők maguk az utcán, metróban, repülőgépen vagy repülőtéren, liftben ürítenek a vécék helyett, már nem számít nagy hírnek. Nem is foglalkoznánk egy ilyen eset bemutatásával, de egy tajvani lap egy olyan történetet hozott, amire még a kínaiak nyilvános vizelési szokásait ismerve is felkapja a fejét az ember.

Az Apple Daily című lapban megjelent beszámoló szerint ugyanis egy kínai turista nem máshol, mint egy étteremben, evés közben, az asztalánál pisiltette meg hároméves gyermekét, aki egy széken állva, egy műanyag palackba ürített, a többi vendég legnagyobb megdöbbenésére. Mindezt azután, hogy a híres Din Tai Fung étterem személyzete – látva, hogy az anyuka mire készül – közölte vele, hogy merre találja a vécét.

És ezzel még nem ér véget a történet! A cikk szerint ugyanis a palackból az ötfős kínai társaság ételére fröccsent pár csepp, és ekkor a turisták elkezdték követelni az étterem személyzetétől, hogy ingyen cseréljék ki az asztalon lévő, és szennyezetté vált ételeket. A vendéglő azonban erre nem volt hajlandó, és az ötfős társaság – aki beszámoló szerint fejenként több mint félmillió forintnak megfelelő összeget fizetett a pár napos csoportos kirándulásért – végül a beszámolók szerint nagy duzzogva hajlandó volt kifizetni az új rendelést is.

Az étterem közlése szerint a személyzet a csoport távozása után fertőtlenítette az asztalt és környékét, és ígéretet tettek arra, hogy sokkal erőteljesebben fognak fellépni, ha egy hasonló eset előfordul náluk. Valamint elnézést kértek a többi vendégtől, akiknek végig kellett nézniük a jelenetet, és utána a helyiségben terjengő húgyszagban voltak kénytelenek megenni ebédjüket.

A kínai sajtóban egyébként egy hete számoltak be arról, hogy a kínai állami televízió egy igencsak erősre sikerült reklámfilmmel próbálta meg rávenni a kínai turisták arra, hogy próbáljanak meg civilizáltan viselkedni, amikor külföldre látogatnak. A kérdéses kampányfilm azonban csak egy napig volt látható, mielőtt levették azt a műsorról. A mostani eset kapcsán talán kijelenthetjük: hiba volt. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik