Élet-Stílus

Szemcsepp helyett véletlenül pillanatragasztót nyomott a szemébe

Majdnem megvakult jobb szemére egy húszéves kínai nő, aki szemcseppes üvegét összekeverte a pillanatragasztós tubussal, és az utóbbi tartalmát nyomta bele a szemébe – jelentette a kínai sajtó. A Sencsen városában élő nő a beszámolók szerint kontaktlencséjét akarta benedvesíteni, amikor elkövetette a hibát, ami miatt szemhéjai teljesen összeragadtak.

Szemcseppragasztó
Egy szemcsepp és egy pillanatragasztó – könnyű összekeverni a kettőt

A nő azonnal kórházba ment, ahol egy orvos több mint egy órán keresztül dolgozott azon, hogy szétválassza az összeragadt szemhéjakat. A beavatkozást nehezítette, hogy a nő esztétikai okokból nem akarta, hogy az orvos levágja szempilláit. A nő szerencséjére szeme nem sérült meg, mert kontaktlencséje megvédte – közölte a nőt kezelő orvos.

összeragasztott szem02

Bármilyen furcsának is tűnhet, nem ez az első alkalom, hogy ehhez hasonló eset került a sajtóba. Tavaly ősszel egy amerikai nő vakult meg majdnem a kis üvegcsék összecserélése miatt. 2014 februárban egy 47 éves kínai nő járt hasonlóan, 2013-ban pedig egy 22 éves kínai egyetemista lány egy éjszakai vonat utazva keverte össze a szemcseppes tubust a pillanatragasztóval. 2010-ben egy amerikai nő járt pontosan ugyanígy, aki a helyi szokásoknak megfelelően pert is indított a szemcsepp és a pillanatragasztó gyártója ellen.

De nem csak szemcseppel lehet összekeverni a ragasztót. 2013-ban egy új-zélandi nő a herpeszes ajkait kente be ragasztóval a szájkrém helyett, miután az éjszakai sötétben rossz tubust vett elő az ágya melletti szekrényből. Neki még azzal is meg kellett küzdenie, hogy összeragadt ajkakkal hogyan mondja el a segélyhívónak, hogy mi történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik