Hozzávalók kb. 2,5 bögrényi adaghoz:
- 1 konzerv csicseriborsó (a levéből tegyünk félre 2-3 evőkanálnyit)
- 1/2 bögre tahini
- 1,5 bögre kockára vágott sárgarépa
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 citrom frissen facsart leve
- 2 evőkanál kapor
- 3/4 teáskanál só
- olívaolaj
Egy serpenyőben az olívaolajon olyan puhára pirítottam a felkockázott sárgarépát, hogy a konyhai botmixerrel könnyen lehessen majd a krémbe dolgozni.
Amíg a répa kihűlt, egy nagy tálban a tahinit, citromlevet, fokhagymát, sót és a 2-3 ek. csicseriborsó-konzerv levet alaposan összedolgoztam. Ezután belekevertem a csicseriborsót, a kaporleveleket és a sárgarépát, és a botmixerrel addig kevertem az egészet, amíg ilyen szép, “hummusz” állagú krémet kaptam.
Jó étvágyat!
(Forrás: http://www.shelikesfood.com/)